KINGS CROSS: Blomster er lagt igjen ved nedgangen til T-banestasjonen Kings Cross der flere mennesker mistet livet torsdag. Minst 50 skal ha blitt drept i de fire bombeangrepene. Foto: AP

Over 50 døde i London

(VG Nett) Tallet på døde er nå over 50 etter at fire bomber rystet London torsdag morgen. 700 ble såret.

  • Christine Jensen
  • Hans-Inge Langø
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det er mer enn 50 drepte, men det er svært vanskelig å vite hvor mange som er drept ettersom to av åstedene er svært vanskelig å få oversikt over. Ett av disse to stedene er bussen, sa politisjef sir Ian Blair.

700 personer skal ifølge politiet ha blitt såret i bombeangrepene. 300 personer ble behandlet på stedet og 350 sendt til sykehus. 22 personer er fremdeles kritisk skadet.

Politisjefen opplyste også at det fremdeles ligger lik i toget som sprengte ved Russel Square. Grunnen til det er at taket er ustabilt etter eksplosjonen og politiet er tvunget til å vente med sine undersøkelser av åstedet.

Intensiv jakt
Britisk politi har innledet en intensiv jakt på de ansvarlige for terroraksjonen. I dag gjennomsøkes de fire åstedene for alle slags spor.

LES: Slik skal terroristene tas
Terrorangrepet i går er det verste i Storbritannias historie. Nasjonens

EVAKUERT: Alexander Chadwick tok dette mobilbildet av mennesker som blir evakuert nær Kings Cross-stasjonen i London torsdag. Foto: Alexander Chadwick/AP

De opprinnelige meldingene fra London i går rapporterte om seks eksplosjoner, men myndighetene sier det er fire bekreftede bombeangrep.

- Det som skjedde var at folk forlot bombestedene fra forskjellige undergrunnsstasjoner, og det ble derfor oppfattet at det var seks eksplosjoner, sa Blair.

- Bombene ble lagt igjen

OVERLEVDE: En skadet kvinne blir hjulpet ut fra Aldgate East-stasjonen. Foto: AFP

Fem minutter etter smalt det på T-banen mellom King's Cross og Russell Square før det eksploderte på Edgware Road.

Den fjerde bomben sprengte i filler en toetasjes buss Tavistock Square. Alle fire eksplosjonene rystet London på under en time.

LES: Her rammet bombene

Nye undersøkelser tyder på bombene ble lagt igjen, og ikke levert av selvmordsbombere.

- På dette tidspunkt tror vi at bombene var plassert på gulvet, men bomben ved Taverstock kan ha vært plassert i setet også, sier talsmann for politiets avdeling for spesielle operasjoner, Andy Hayman, som også forteller at hver bombe sannsynligvis veide mindre enn 10 pund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder