DEMONSTRASJONER: Etter den siste tidens kraftige opprør i Egypt oppfordrer nå Human Rights Watch USA om å trekke tilbake sin militærestøtte til Egypt. Foto: Ap

Ber USA vurdere stans i militærhjelpen

USA bør stanse den massive militærhjelpen til Egypt dersom angrepene mot de regimekritikerne fortsetter, mener Human Rights Watch.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- De egyptiske sikkerhetsstyrkene har ikke beskyttet dem som på fredelig vis har samlet seg på Tahrir-plassen fra regjeringsvennlige provokatører væpnet med brannbomber, stokker og pisker, heter det i en kunngjøring fra menneskerettsorganisasjonen.

VG Nett følger dramaet i Egypt. Les mer her.

- USA og EU bør fortelle president Hosni Mubarak og militærledelsen i Egypt at hærens opptreden har reist alvorlig tvil om dens vilje til å beskytte demokratitilhengerne fra voldelige angrep, og at de ved å unnlate å sikre grunnleggende menneskerettigheter risikerer øyeblikkelig stans i all militærhjelp, heter det videre.

Egypt har lenge vært en av USAs fremste allierte i den arabiske delen av verden, og landet mottar årlig nærmere 9 milliarder kroner i militærhjelp fra Washington.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder