RIK: Angolas president Jose Eduardo dos Santos sin familie har store økonomiske ressurser.

- Datteren hans er Afrikas første kvinnelige milliardær

Isabel dos Santos, den eldste datteren til Angolas president José Eduardo dos Santos, er blitt Afrikas første kvinnelige milliardær, ifølge Forbes Magazine.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den mediesky 40-åringen etablerte sin første virksomhet, en restaurant ved navn Miami Beach, i 1997 i hovedstaden Luanda. I dag sitter hun i styret i en rekke selskaper både i Angola og den tidligere koloniherren Portugal.

President dos Santos' parti, MPLA, ledet Angola fram til uavhengighet etter en lang frigjøringskamp med støtte fra Cuba og Sovjetunionen og fortsatte å styre gjennom en lang borgerkrig, som først tok slutt i 2002.

Siden har Angola blitt en av Afrikas viktigste oljeeksporterende nasjoner. Landets elite har gjort seg rik, mens det store flertallet av befolkningen lever i dyp fattigdom.

Isabel dos Santos eier blant annet en andel på 28 prosent i Portugals største kabel-TV-selskap, ZON, og 19,5 prosent i Banco BPI, en av Portugals største private banker. I Angola har hun store eierandeler, blant annet 25 prosent i et av landets to mobiltelefonselskaper.

- Når man leser registeret over eierskap og andeler i Angola, er det som en «Hvem er hvem» av presidentens familie, partilederne og de militære sjefene, sier Peter Lewis ved Johns Hopkins-universitetet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder