TEKNOKRANGEL: Det koreanske selskapet Samsung må betale Apple én milliard dollar for å ha krenket Apples patentrettigheter populære iPhone og iPad. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Dom i USA: Samsung krenket Apples patenter

En jury i California har bestemt at Samsung må betale Apple én milliard dollar for å ha krenket noen av Apples patentrettigheter for smarttelefoner og nettbrett.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Juryen i San Jose sør for San Francisco har undersøkt 700 klager på patentkrenkelser fra Apple og kom til at den sørkoreanske elektronikkgiganten har krenket en rekke patenter.

Apple, som beskyldte Samsung for å ha kopiert bedriftens iPhones og iPads alt for mye med sine Galaxy-produkter, krevde en erstatning på 2,75 milliarder dollar og fjerning av noen av Samsungs produkter fra amerikanske butikkhyller.

Samsung gikk til motsøksmål mot Apple for å ha kopiert deres patenter på trådløs kommunikasjonsteknologi, men dette søksmålet ble avvist av juryen.

Kjennelsen er et hardt slag for Samsung som ligger på førsteplass i salg av smarttelefoner i USA.

En rekke andre selskaper som produserer smarttelefoner basert på Googles Android-teknologi, kan nå også bli saksøkt av Apple.

Juryen brukte tre dager på å komme til sin beslutning etter å ha lyttet til en rekke advokater fra begge sider krangle om sju Apple-patenter, fem Samsung-patenter og erstatningskravene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder