SKUTT: Imran Khan (70), her fra et valgmøte i Lahore fredag.

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan skutt i leggen

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan ble torsdag skutt i leggen. Den antatte gjerningsmannen skal være skutt og drept.

Publisert:

Khan skal ha blitt skutt mens han holdt en tale til tilhengere på et valgmøte i byen Wazirabad i Punjab-provinsen, skriver Sky News.

– En mann åpnet ild med et automatvåpen. Flere personer er skadet. Imran Khan er også skadet, sier politkeren Asad Umar til Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået har statsminister Shehbaz Sharif fordømt skytingen og beordret en umiddelbar etterforskning av saken.

– Dette var et planlagt attentat mot Imran Khan og ledelsen av partiet PTI, sier Fawad Ahmed Chaudry til VG.

Chaudry har sittet i Pakistans regjering gjennom flere år, blant annet som minister for informasjon og vitenskap, og er talsperson for Imran Khans parti.

– Vi er ikke i tvil om at folk i maktens korridorer har planlagt dette angrepet, sier Chaudry.

– Hvem mistenker du at sto bak?

– Folk som er redde for at Khan skal få tilbake makten, svarer han.

Chaudry opplyser til VG torsdag kveld at Khan er blitt operert, og at han fortsatt er innlagt på sykehus. Tilstanden er stabil.

TALSPERSON: Fawad Ahmed Chaudry er talsperson for Imran Khan. Her under et intervju med VG i Islamabad januar 2019.

– Om ikke skytteren hadde blitt stoppet av folkene der, ville hele det politiske lederskapet i partiet vært fjernet fra jorden, har Chaudry uttalt til Reuters.

Faisal Sultan, som er leder for sykehuset Khan ble bragt til, sier ifølge Reuters at Khan er utenfor livsfare.

Mannen som skal ha skutt Khan, ble skutt og drept på stedet, opplyser Khans talsperson til nyhetsbyrået AFP. Politiet skal ha pågrepet mannen som skjøt den mistenkte gjerningsmannen.

DEMONSTERER: Støttespiller til Imran Khan etter at han ble skutt.

Al-Arabiya skriver at Khan var i ferd med å lede en protest om krav om nyvalg da skytingen fant sted. Han skal ha blitt truffet i foten, og være utenfor livsfare, ifølge AFP.

70-åringen skal raskt ha blitt fraktet vekk fra stedet, ifølge en Sky News-produsent som var til stede. Lokale medier melder at også andre personer skal være skadet.

Den tidligere cricketstjernen satt som Pakistans statsminister fra 2018 til april i år. Khan måtte gå av etter et mistillitsvotum i nasjonalforsamlingen.

Ingen pakistansk statsminister har noensinne fullført femårsperioden, men Khan ble den første som mistet jobben i et mistillitsvotum.

I forrige måned utestengte Pakistans valgkommisjon Khan fra nasjonalforsamlingen etter anklager om å ha tiet om gaver han mottok. Valgkommisjonen besluttet i tillegg å gi Khan forbud mot å stille til valg i fem år.

Shehbaz Sharif ble valgt til ny statsminister i Pakistan etter at Khan ble tvunget til å gå av.

De siste dagene har Kahn reist rundt i landet for å holde valgmøter i håp om å tvinge fram et nyvalg.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no