Advokat Gloria Allred sammen med to av sine klienter etter at retten i New York fikk høre forklaringene til kvinner som har anklaget Jeffrey Epstein for overgrep. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB scanpix

Harde anklager mot avdøde Epstein i retten i New York

Kvinner som har anklaget avdøde Jeffrey Epstein for overgrep, fikk tirsdag mulighet til å forklare seg i retten i New York.

 • NTB-AP

Epstein ble 10. august funnet død på cella hvor han satt fengslet, og rettsmedisinere har konkludert med at han tok sitt eget liv.

les også

FBI raidet Jeffrey Epsteins tropeparadis

Formålet med rettsmøtet tirsdag var i utgangspunktet bare å avslutte rettsprosessen siden den siktede er død. Men dommer Richard Berman ønsket å bruke muligheten til å la fornærmede i saken fortelle sine historier.

En kvinne som hevder Epstein forgrep seg på henne da hun var 14 år, beskrev den avdøde milliardæren som en feiging. Hun sa hun er sint for at 66-åringen begikk selvmord før rettssaken kunne begynne.

– Ble manipulert

En annen kvinne fortalte at hun som 15-åring jobbet på Donald Trumps eksklusive feriested Mar-a-Lago da hun ble rekruttert til å utføre seksuelle handlinger på Epstein.

Milliardæren Jeffrey Epstein valgte etter alt å dømme selvmord framfor å bli stilt for retten for seksuelle overgrep mot mindreårige. Foto: New York State Sex Offender Registry / AP / NTB scanpix

Til sammen 16 kvinner fortalte tirsdag om overgrepene Epstein angivelig begikk. Flere sa de følte skam etter at finansmannen hadde utnyttet sin makt og rikdom til å manipulere dem til å ha sex.

les også

Finansmann Jeffrey Epstein (66) funnet død i varetekt

Amerikanske myndigheter har lovet at eventuelle medskyldige i saken vil bli straffeforfulgt. Saken etterforskes også i Frankrike, som Epstein pleide å besøke med falskt pass.

Rike og mektige

Også en av Epsteins forsvarere snakket i retten i New York tirsdag. Han hevdet at Epsteins skader tyder på at han ble drept – ikke at han begikk selvmord.

– Finn ut hva som skjedde med vår klient, forlangte forsvareren.

les også

Epsteins assistent i søkelyset etter forretningsmannens bortgang

Finansmannen Jeffrey Epstein hadde tidligere en rekke rike, mektige og berømte mennesker i sin omgangskrets. Både president Donald Trump, tidligere president Bill Clinton og Storbritannias prins Andrew har tidligere vært venner med Epstein.

Milliardærens antatte selvmord har ført til skarp kritikk av fengselet som hadde ansvaret for ham. Fengselsdirektøren er overført til en annen stilling, og to voktere er permittert i kjølvannet av dødsfallet.

Les også

Mer om

 1. Overgrep
 2. Rettssaker

Flere artikler

 1. Pluss content

  Dette er Epsteins private øy

 2. Prins Andrew trekker seg fra sine offisielle oppdrag

 3. Pluss content

  Epstein-skandalen: Slik var finansmannens mektige nettverk

 4. Pluss content

  Dette er Epstein-saken: Ofrene, medhjelperne, skandalene

 5. Amerikansk forretningsmann tiltalt for overgrep mot mindreårige

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder