STOLT: Sarah Ferguson sammen med døtrene, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie. Her avbildet i 2016. Foto: Ian West / PA Wire

Fergie med hyllest til døtrene: – Sterke og standhaftige

Prinsessene Beatrice og Eugenie hylles av sin mor, hertuginnen av York, etter stormen rundt deres far, prins Andrew.

  • Benedicte Bratås

– Jentene mine er fantastiske, sier hertuginnen av York, Sarah Ferguson, i en tale under et veldedighetsarrangement søndag.

Deler av talen er filmet og lagt ut på Twitter.

– Jentene er de mest verdifulle, blodet i årene mine, og nå den siste tiden har de vært så sterke og standhaftige, kan man høre Ferguson si i videoen.

Sarah «Fergie» Ferguson giftet seg med prins Andrew i 1986. Ekteparet fikk døtrene Eugenie (29) og Beatrice (31) sammen, før de skilte lag og gikk hver til sitt i 1996. De har vært i sentrum av en rekke skandaler i løpet av, og etter, sitt ti år lange ekteskap.

I 2015 tok Ferguson på det sterkeste avstand fra påstandene om at hennes tidligere ektemann skal ha hatt sex med en 17 år gammel jente.

Ekteskapet mellom hertuginnen av York, Sarah Ferguson, og prins Andew var preget av skandaler. Foto: Dave Caulkin / ap

Trakk seg

I starten av desember i år snakket Virgina Roberts Guiffre ut om da hun som 17-åring angivelig ble betalt av milliardæren og finansmannen, nå avdøde Jeffrey Epstein (66) for å ha sex med prins Andrew.

I et timelangt intervju med BBC sa hun blant annet at «dette er ikke bare en snuskete sexfortelling, dette er historien om menneskehandel, om misbruk og deres kongelige.

Prins Andrew benekter å ha hatt sex med Virgina Roberts Giuffre da hun var 17 år.

Teksten fortsetter under videoen

Allerede da Jeffrey Epstein i 2008 ble dømt for å ha presset en mindreårig jente til prostitusjon, ble prinsens navn nevnt. Epstein ble dømt for å utnytte kvinner til å gi seksuelle tjenester.

Epstein var siktet for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige jenter, og ble i august funnet død på fengselscellen Lower Manhattan. 66-åringen hadde da sittet i varetekt siden han ble arrestert 6. juli

Ifølge tiltalen skal Epstein ha utnyttet flere titalls midreårige jenter helt ned i 14-årsalder i New York og Florida gjennom flere år helt tilbake til tidlig på 2000-tallet.

les også

Dette er Epstein-saken: Ofrene, medhjelperne, skandalene

Pluss content

I slutten av november trakk prins Andrew seg fra sine offisielle oppdrag. Kunngjøringen kom etter intervjuet den britiske prinsen ga BBC Newsnight om sitt nære vennskap med Epstein.

Mer om

  1. Jeffrey Epstein
  2. Twitter

Flere artikler

  1. Prins Andrew trekker seg fra sine offisielle oppdrag

  2. Virginia Roberts Giuffre: – Dette er ikke bare en snuskete sexhistorie

  3. Prins Andrew om vennskapet med Epstein: – Jeg har sviktet

  4. Trekker millionstøtte til skandaleprinsens prosjekter

  5. DN: Kronprinsessen møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein i hans hjem

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder