Fotograf: Her er terroristen skutt av politiet

UTENRIKS

LONDON/OSLO (VG) Da alle løp for livet, gikk fotograf Gabriele Sciotto motsatt vei. Direkte mot terroristene.

Publisert: Oppdatert: 04.06.17 10:41

Like før klokken fem i natt bekreftet politiet at de har skutt og drept tre mistenkte terrorister.

På en annen pressekonferanse klokken 10.30 opplyser politisjef Cressida Dick at syv personer er drept i angrepet. 48 mennesker er sendt til fem forskjellige sykehus.

Få siste nytt i VGTVs direktesending øverst i denne artikkelen.

Gabriele Sciotto havnet midt i dramaet og tok det dramatiske bildet hvor det som skal være en av terroristene, ligger på bakken etter å ha blitt skutt av politiet. Han er iført kamuflasjefargede militærbukser og har flere bokser festet til overkroppen.

Bakgrunn: Terrorister angrep restaurantgjester med kniv

Politiet opplyste senere at det er en falsk selvmordsvest – trolig brukt av terroristene i et forsøk på å holde politiet på avstand.

Så politiet skyte terroristene

Sciotto er Juventus-fan og var på vei hjem «The Sheaf Pub» etter å ha sett favorittlaget tape for Real Madrid i Champions League-finalen.

Da han var på vei ned Park Street, kom en mann løpende.

– Han var kanskje 35 år. Han ropte: «Løp av gårde, det er et pågående terroristangrep». De andre menneskene rundt meg begynte å løpe bort, forteller han til The Guardian.

Av grunner han selv ikke kan forklare, ble ikke Sciotto skremt oppi det hele. I denne videoen forteller han om de dramatiske minuttene:

Fotografen fortsatte tvert imot nedover gaten.s

– Jeg lager dokumentarfilm. Jeg gjorde det jeg er trent til. Det var mørk, men jeg kunne se tre menn på andre siden av gaten. De var rundt 20 meter unna. Det var forvirrende og det tok noen sekunder før jeg forsto hva som foregikk, sier Gabriele Sciotto til nettstedet.

Få oversikt: Dette vet vi om terrorangrepet

Saken fortsetter under videoen av kaoset som oppsto lørdag kveld.

– Politiet reagerte raskt

Han observerte at det var en politimann inne på Borough Market. Terroristene forsøke å komme seg unna ved å løpe nedover Stoney Street, mot puben Wheatsheaf.

Ifølge Sciotto kom det plutselig masse politi fra motsatt som retning som ba de flyktende gjerningsmennene om å stoppe og legge seg ned på bakken. Ifølge fotografen så ble terroristene skutt av politiet da de ikke etterkom ordren.

– Jeg kunne se at en av de fortsatt rørte seg. Det var mye blod. Jeg kunne se at politiet var redde. Politimannen i Borough Market forsøkte å forsikre seg om at ingen var skadd. Han forsøkte å få alle ut. Politiinnsatsen var veldig rask, mener Gabriele Sciotto.

Politiet har senere opplyst at det gikk åtte minutter fra første nødmelding til terroristene var skutt.

Her kan du lese mer om