I HARDT VÆRT: FBIs granskning av Kushner tar etterforskningen av Trump-kampanjen et steg nærmere Det hvite hus og ikke minst Trumps egen familie.

I HARDT VÆRT: FBIs granskning av Kushner tar etterforskningen av Trump-kampanjen et steg nærmere Det hvite hus og ikke minst Trumps egen familie. Foto: Jim Bourg Reuters

Kushner skal ha foreslått hemmelig Russland-kommunikasjon

Trumps svigersønn og Russlands ambassadør diskuterte muligheten for en hemmelig kanal mellom Trumps overgangsteam og Moskva, ifølge Washington Post.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ved hjelp av Russlands diplomatiske fasiliteter i USA ville Kushner legge til rette for skjult kommunikasjon allerede før Donald Trumps tiltredelse som president, ifølge avisen.

Det var 1. eller 2. desember i fjor, da Trump allerede hadde vunnet valget, at Kushner skal ha møtt Russlands ambassadør Sergei Kislyak, får Washington Post opplyst fra kilder med tilgang på ferske etterretningsrapporter.

«Skjult» i dette tilfellet betyr skjult for amerikanske styresmakter.

– Flynn på møtet

Etter møtet henvendte Kislyak seg til sine overordnede hjemme i Russland for å viderebringe Kushners forslag, skal det hete i rapporten.

Fikk tyn: Kushner hisset på seg naboene

Også Michael Flynn, som senere ble utnevnt til nasjonal sikkerhetsrådgiver, var til stede på møtet, som ifølge avisen fant sted i Trump Tower i New York. Flynn måtte gå etter bare 25 dager, da det ble kjent at han hadde villedet visepresident Mike Pence om sitt forhold til russerne.

Årsaken til at Kushner ønsket en hemmelig kommunikasjonskanal skal ha vært Syria: Han ønsket ifølge kilder som nyhetsbyrået AP har snakket med å ha mulighet til å diskutere sensitive spørsmål knyttet til konflikten, der Russland støtter den sittende presidenten Bashar al-Assad.

Samtidig som Washington Post publiserer sine opplysninger, melder Reuters at Kushner hadde hemmelige telefonsamtaler med ambassadøren. Det skal være snakk om minst tre telefonsamtaler underveis og etter valgkampen i fjor. Det opplyser sju tidligere og nåværende kilder i embetsverket til Reuters.

Det hvite hus har ikke ønsket å kommentere på den amerikanske avisens opplysninger.

Dette er Kushner: Verdens mektigste svigersønn

Etterretningskomiteen i det amerikanske senatet, som driver sin egen uavhengige etterforskning av den mulige Russland-kontakten, har samtidig bedt om innsyn i alle dokumenter fra Trumps valgkamp, skriver Washington Post.

FBI gransker Kushner

Washington Post skrev så sent som i går at FBI retter søkelys mot Kushner i granskningen av den mulige russiske innblandingen i det amerikanske valget.

Bakgrunnen for granskningen er altså Kushners møte med ambassadør Kislyak, samt et møte med Sergey Gorkov, sjefen for Russlands statlige utviklingsbank.

Les mer: Slik var det anstrengte forholdet mellom Trump og FBI-sjefen

FBIs granskning av Kushner tar etterforskningen av Trump-kampanjen et steg nærmere Det hvite hus og ikke minst Trumps egen familie. Kushner skal være den eneste personen som regnes som sentral i granskningen og som fortsatt jobber i Det hvite hus, ifølge Washingon Post.

Justisdepartementet utnevnte denne uka tidligere FBI-direktør Robert S. Mueller som spesialetterforsker med ansvar for etterforskningen av russisk innblanding i amerikansk politikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder