OMDISKUTERT: Ekteskapet mellom den tidligere kapteinen på Pakistans landslag i cricket, Shoaib Malik, og den indiske tennisstjernen Sania Mirza, er det store samtaleemnet i India om dagen. Foto: AFP

OMDISKUTERT: Ekteskapet mellom den tidligere kapteinen på Pakistans landslag i cricket, Shoaib Malik, og den indiske tennisstjernen Sania Mirza, er det store samtaleemnet i India om dagen. Foto: AFP

Kjendisekteskap skaper håp i India og Pakistan

Det kommende giftermålet mellom to idrettsstjerner fra India og Pakistan har ført til et midlertidig tøvær i den bitre konflikten mellom de to atommaktene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

I kaffebarer, arbeidsplasser og hjem sladres det om ekteskapet mellom den tidligere kapteinen på Pakistans landslag i cricket, Shoaib Malik, og den indiske tennisstjernen Sania Mirza.

Nyheten dominerte nyhetssendingene på pakistansk TV, med et innslag som inkluderte bilder av Mirza i tennisshorts, helligbrøde i Pakistan der til og med kvinner som ikke dekker ansiktet blir pisket av ekstremister.

Den 28 år gamle Malik, som har invitert forloveden og hennes familie til bryllupsfest i Lahore i april, bekreftet for første gang nyheten tirsdag.

Haltende fredsprosess

Det uvanlige ekteskapet har skapt ekstra arbeid for pakistanske myndigheter som arbeider på høytrykk for å godkjenne visumsøknadene til Mirza og hennes familie innen 24 timer, en prosess som normalt kan ta både uker og måneder.

Myndighetenes velvillige innstilling kommer på et tidspunkt da de to landene sliter med å få i gang en haltende fredsprosess som har ligget brakk siden terrorangrepet i Mumbai i november 2008.

Diplomater fra de to landene møttes i forrige måned, uten å bryte isen. For mange representerer ekteskapet derfor nytt håp.

De to kjendisene, som begge er muslimer, har avverget alle spørsmål om hva ekteskapet kan gjøre for forholdet mellom deres to land.

Unngår politikk

- Jeg tror vi bare skal gifte oss. Vi har ikke tenkt å komme med noen politiske erklæringer, sier Mirza som i 2005 ble den første indiske kvinnen som vant en internasjonal WTA-tittel.

- Jeg er mer opptatt av hvordan jeg skal se ut og hvordan håret mitt ser ut enn hvordan det politiske forholdet mellom India og Pakistan blir, sier hun.

For å unngå spørsmål om hvor deres lojalitet blir liggende, planlegger paret å slå seg ned på et nøytralt sted - i Dubai.

Mirza skal representere India i de kommende samveldelekene og det asiatiske mesterskapet, og i OL i London i 2012.

Malik er for tiden suspendert i ett år på grunn av en disiplinærsak, men vil fortsette å spille på Pakistans landslag. Han har spilt i en rekke internasjonale turneringer siden debuten i 2001.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder