TRUET: Visejustisminister Rod Rosenstein da han 13. juli informerte om tiltalen av 12 russiske etterretningsagenter. Foto: LEAH MILLIS / REUTERS

Republikanere vil stille visejustisminister for riksrett

Elleve republikanere har startet prosessen med å stille visejustisminister Rod Rosenstein for riksrett.

Publisert:

Rosenstein er den som har overoppsyn med spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av Russland-samrøre og Trumps presidentkampanje, etter at Jeff Sessions trakk seg.

les også

Trump i ordkrig med sparket FBI-direktør – beskylder hverandre for løgner

Han kritiseres ifølge AP for ikke å ha gitt bedre svar og innsyn når republikanerne har etterspurt dokumenter relatert til etterforskningen og fra den lukkede etterforskningen av Hillary Clintons e-poster.

Flere republikanere har lenge truet med å stille Rosenstein for riksrett, men onsdag ble forslaget formelt fremmet i representantenes hus.

HÅNDTRYKK: Donald Trump og Rod Rosenstein håndhilser etter et møte om immigrasjon i New York 23. mai. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Ifølge CBS News var det Mark Meadows fra Nord-Carolina og Jim Jordan fra Ohio som fremmet forslaget sammen med ni andre støttespillere.

«Nok er nok. Det er på tide å holde Rosenstein ansvarlig for å ha blokkert kongressens konstitusjonelle oppsynsrolle», sier Jordan i en kommentar.

Representantenes hus må stemme over et slikt forslag, og det er ikke klart når en eventuelt avstemning vil finne sted.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder