SPARKER TILBAKE: FBIs tidligere sjef omtaler både små hender, lange slips og mafiametoder i sin nye bok om Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / TT / NTB Scanpix

Tidligere FBI-sjef beskriver Trump som en uetisk leder drevet av sitt personlige ego

Donald Trump kalte ham «en skrytepave», og gav ham sparken. Nå svarer James Comey med hard skyts i sine memoarer.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Washington Post har fått tak i en utgave av «A higher loyalty: Truth, Lies, and leadership», som har slippdato kommende uke.

Prostituerte på hotell i Moskva

Et av temaene Comey tar opp er den mye omtalte rapporten som hevdet at det fantes filmopptak av Trump sammen med prostituerte på et hotellrom i Moskva i 2013.

Ifølge den tidligere FBI-direktøren skal Trump ha resolutt nektet for at dette stemte og samtidig spurt Comey om han trodde Trump «var en person som hadde behov for tjenester fra prostituerte.»

Deretter hevder Comey i boken at Trump peilet samtalen rett over på alle anklagene om seksuell trakassering mot Trump i forkant og etterkant av valget.

«Han nevnte en rekke av kvinnene, og virket å huske flere av anklagene. Da jeg sa at vi ikke etterforsket ham for dette ble han beroliget», skriver Comey videre.

Samtalen skal ha funnet sted i Trump Tower på Manhattan i 2017. Ikke lenge etter fikk han som kjent sparken av Trump.

I dette intervjuet utdyper Trump noe av bakgrunnen:

– Uetisk som leder

Han beskriver også presidenten som en «født løgner som opptrer uetisk som leder, mangler menneskelig empati og er drevet av sitt personlige ego.»

Og en-til-en-møtene med presidenten sammenligner han med tidligere år i karrieren da han jobbet med saker mot mafiaen i USA.

– Det var et oss-mot-dem-verdensbilde med en sjef på toppen.

Comey omtaler også for første gang et møte med daværende president Obama i forbindelse med etterforskningen av presidentkandidat Hillary Clintons epostserver.

Mange demokrater beskylder nettopp denne etterforskningen i forkant av det dramatiske presidentvalget som en av grunnene til at Trump kom til makten.

– Han forsikret meg om at hans holdning overfor meg var uendret. Jeg hadde fått jobben på grunn av min integritet.

Den sparkede FBI-direktøren har derimot fått passet sitt påskrevet opptil flere ganger av Trump på blant annet Twitter:

...og har selv svart presidenten spissfindig på Instragram:

I memoarene som kommer 17. april tar også Corey for seg sitt første møte med Trump, der han beskriver de mye omtalte hendene til presidenten i tillegg til å kommentere både høyden og slipslengden hans.

USAs president har foreløpig ikke kommentert innholdet fra boken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder