DU STORE ALPAKKA: En fransk alpakka benyttet fredag morgen til å inspisere de siste brilleinnfatningene hos en lokal optiker. Foto: PIERRE YVES NICOLAS

Forvirret alpakka gikk inn til optiker i Frankrike

Det var nok flere som trodde de trengte briller da en alpakka på oppdagelsesferd vandret rett inn til en optiker i den franske byen Hennebont fredag morgen.

– Alpakkaen gikk nedover gaten, langs fortauet. Han gikk forbi fotostudioet mitt, og gikk tilbake til butikken ved siden av. Jeg fulgte etter ham, forteller fotograf Pierre-Yves Nicolas, som fanget øyeblikket, til VG.

Alpakkaen likte tydeligvis det han så, og gikk målrettet inn i butikken.

les også

Fant kjærligheten gjennom alpakka-oppdrett

– Han stoppet ved de automatiske dørene som åpnet seg, og gikk pent og pyntelig inn, forteller Helene, en ansatt ved optikeren til avisen Le Telegramme.

Alpakkaen skal ha oppført seg eksemplarisk, og brukte rundt en halvtime på å betrakte brilleutvalget i butikken, skriver BBC.

– Han var ikke aggressiv i det hele tatt og bare gjorde sin greie, sier Helene.

les også

Fytti katta for en tjukkas!

De fire ansatte på jobb i butikken fryktet at alpakkaen skulle løpe ut i gaten og kanskje forårsake en ulykke. De bestemte seg derfor for å ringe etter hjelp, og stengte dørene.

Etter en halvtime ankom eieren, som ønsket å forbli anonym, for å hente alpakkaen sin.

Det ble først spekulert i om rømlingen kom fra et sirkus i nærheten, men det viste seg at alpakkaen normalt holdt residens på en privat eiendom i nærheten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder