Drapsdømt italiensk venstreekstremist pågrepet i Bolivia

Casare Battistini, som tilhørte den ytterliggående venstregruppen Væpnede proletarer for kommunisme (PAC) i Italia på 1970-tallet, er pågrepet i Bolivia.

uvakt@ntb.no

En italiensk domstol har tidligere dømt Battistini til livsvarig fengsel for fire drap, men i 1981 rømte han fra fengselet og flyktet til Frankrike.

Rett før Frankrike skulle utlevere ham til hjemlandet i 2004, flyktet han til Mexico og deretter til Brasil. Daværende president Luiz Inacio Lula da Silva avviste i 2010 Italias begjæring om utlevering og ga ham asyl.

Avtroppende president Michel Temer omgjorde beslutningen og undertegnet rett før nyttår en arrestordre og utleveringspapirene, men Battistini stakk av før pågripelsen.

Lørdag ble 64-åringen pågrepet i Bolivia.

Et fly med personell fra italiensk politi og etterretning var søndag alt på vei mot Brasil, i håp om raskt å kunne bringe Battisti tilbake til Italia, opplyste innenriksdepartementet i Roma.

– Det gjenstår å se om Battisti gjør en stopp i Brasil, eller om han straks fraktes til Italia, opplyste en kilde i departementet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder