RØRBOMBE: Dette bildet viser pakken som ble sendt til CNN, og som ifølge FBI inneholdt eksplosiver. Foto: CNN/AFP

FBI: Rørbomber inneholdt glasskår

Brevbombene som de siste dagene har vært sendt til blant annet TV-stasjonen CNN og eks-president Barack Obama er nå analysert. Samtidig bekrefter FBI nye brevbombefunn.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge en politikilde nyhetsbyrået AP har snakket med skal bombene i brevene ha inneholdt glass. New York-politiets antiterrorsjef mener eksplosivene sannsynligvis er sendt av samme person. Ingen av bombene har så langt eksplodert.

Situasjonen beskrives fortsatt som et terrorangrep.

Guvernør i New York, Andrew Cuomo, opplyste tidligere onsdag kveld at han dobler sikkerheten ved kritiske punkter i statens infrastruktur etter funnene av eksplosiver de siste dagene. Det gjelder flere broer, tunneller, flyplasser og kollektiv transport. Han sier at statlig politi samarbeider med Secret Service, føderale og lokale instanser med å etterforsker saken, melder ABC News.

les også

Trump-biograf til VG: – Han banker inn terror i velgerne

Natt til torsdag opplyser FBI at det er funnet enda flere pakker som trolig inneholder lignende rørbomber:

Så langt er det bekreftet syv brevbombefunn:

  • En rørbombe ble mandag funnet i postkassen til den jødiske milliardæren og politiske aktivisten George Soros.
  • En pakke med en bombe sendt til tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton ble oppdaget tirsdag.
  • En lignende pakke med en bombe sendt til tidligere president Barack Obama ble oppdaget onsdag.
  • I lokalene til CNNs redaksjon i New York ble det onsdag funnet eksplosiver i en pakke. Denne skal ha vært adressert til tidligere CIA-sjef John Brennan, som har opptrådt som kommentator hos kanalen.
les også

Bombefunn i CNNs lokaler i New York: – Åpenbart en terrorhandling

  • En mistenkelig pakke ble onsdag oppdaget ved kontoret til den demokratiske politikeren Debbie Wasserman Schultz i Florida. Denne pakken var adressert til tidligere justisminister Eric Holder, mens Wasserman Schultz' kontor skal ha vært oppført som returadresse.
  • En mistenkelig pakke ble onsdag oppdaget ved et anlegg der Kongressens post sjekkes i delstaten Maryland. Ifølge CNN er den adressert til demokraten Maxine Waters, som representerer California i Representantenes hus. Onsdag kveld ble en ny mistenkelig pakke adressert til Waters oppdaget på et postkontor i Los Angeles.
  • I tillegg leter FBI etter en mistenkelig pakke de tror var adressert til tidligere visepresident Joe Biden.

Trump: Mediene har et ansvar

Da Donald Trump talte på et valgmøte i Mosinee i Wisconsin onsdag kveld, lovet han å få tatt de ansvarlige bak brevbombene. Han oppfordret også mediene til å «stoppe sin endeløse fiendtlighet.»

– Enhver trussel om politisk vold er et angrep på selve demokratiet. Ingen nasjon kan lykkes om den tolererer vold eller trusselen om vold som en metode for å skremme, svekke eller kontrollere politiske motstandere, sa Trump ifølge CNN.

– De som engasjerer seg på den politiske arenaen må slutte med å behandle politiske meningsmotstandere som om de er moralsk defekte. Ingen burde hensynsløst sammenligne politiske motstandere med historiske skurker, noe som ofte blir gjort, sa Trump ifølge BBC.

Han understreket også medias rolle når det gjelder å sette tonen.

– Mediene har også et ansvar for å holde en høflig tone og slutte med den endeløse fiendtligheten og den konstante negative og av og til uriktige angrepene og historiene. Det må skje, sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder