Mistenkt pågrepet i forbindelse med brevbombene i USA

En mann fra den amerikanske delstaten Florida er pågrepet og satt i varetekt, mistenkt for å stå bak brevbombene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter Sarah Isgur Flores, talskvinne for justisdepartementet i USA på Twitter.

Mannen som er arrestert, skal være 56 år og ha en kriminell fortid, blant annet skal ha ha vært siktet for grovt tyveri, melder CNN.

Mannen vil bli siktet i forbindelse med brevene, sier flere politikilder til NBC.

Kort tid etter arresten sier en politikilde til CNN at nok en mistenkelig pakke er funnet, denne gangen adressert til milliardæren og filantropisten Tom Steyer. Steyer har donert mye penger til Demokratenes valgkamp, blant annet til mellomvalget som pågår i USA nå.

Pakken skal være av samme karakter som de andre 12 pakkene sendt til prominente demokrater og Trump-kritikere.

Under Young Black Leadership Summit fredag kveld norsk tid, bekreftet også Donald Trump arrestasjonen av den mistenkte.

– Jeg er glad for å informere dere om at politiet har tatt den mistenkte i varetekt. Terrorhandlinger har ingen plass i vårt land. Vi skal rettsforfølge de ansvarlige for brevbombene til det ytterste innenfor amerikansk lov. Vi kan ikke la politisk vold ta rot i samfunnet vårt, sa han.

Han utelukket heller ikke at det er flere som er innblandet.

– Jeg har instruert myndigheter om å ikke spare på ressurser for å finne de skyldige og bringe dem foran domstolen, sa han under pressekonferansen.

– Ikke overrasket

Fredag mottok også den demokratiske senatoren for New Jersey, Cory Brooker og tidligere nasjonal etterretningssjef James R. Clapper Jr., mistenkelige pakker.

Ifølge politikommissær i New York, John Mille, skal røntgenbilder av pakkene blant annet ha vist noe som liknet på en rørbombe.

UNDERSØKT: Bildet er tatt i forbindelse med politiets innvendige og utvendige undersøkelser av bilen. Bilen sto parkert i byen Plantation i Florida der den mistenkte skal være bosatt. Foto: WPLG-TV, AP

Pakken som var myntet på Clapper Jr., var adressert til CNNs kontorer i New York, hvor han jobber som bidragsyter, melder The New York Times.

TERRORISME: Clapper Jr. kaller pakkesendingene for terrorisme og beskriver hendelsen som alvorlig. Foto: Ann Heisenfelt / FR13069 AP

Clapper Jr. kaller pakkesendingene for «terrorisme» i et intervju med CNN. I intervjuet sier han også at han ikke er overrasket over å bli utpekt som et av ofrene og beskriver hendelsen som alvorlig.

Av samme karakter

I løpet av de siste dagene er det oppdaget minst ti bomber og tre mistenkelige pakker forskjellige steder i USA. Bombene har i de fleste tilfellene vært sendt i posten til demokratiske politikere og kritikere av Donald Trump.

Bakgrunn: Brevbombene: Dette har mottakerne til felles

RYKKET UT: En bombeteknikker rykket ut til CNN da en pakke ble sent til CNNs kontorer, adressert til tidligere nasjonal etterretningssjef James R. Clapper Jr . Foto: Drew Angerer / AFP

Blant disse er tidligere president Barack Obama og Hillary Clinton, tidligere presidentkandidaten og utenriksministeren for demokratene.

USAs president twitret fredag at brevbombene skapte frykt blant befolkningen og rammer Republikanernes valgkamp i forhåndsstemmegivningen til mellomvalget.

– Veldig uheldig det som foregår. Republikanere, kom dere ut og stem! skriver presidenten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder