ALVORLIG: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er klar i sin tale om hva hun mener om situasjonen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Utenriksdepartementet har kalt inn Irans ambassadør til Norge på teppet

Utenriksdepartementet har kalt inn Irans ambassadør til Norge inn på teppet etter at en norskiraner ble pågrepet i oktober siktet for planlagt attentat.

  • Fredrik.Moen.Gabrielsen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi ser svært alvorlig på den situasjonen som har oppstått i Danmark, og at en norsk statsborger med iransk bakgrunn er siktet i saken. Vi har i dag innkalt den iranske ambassadøren til Utenriksdepartementet. I møtet understreket vi at aktiviteten, som har kommet fram gjennom etterforskningen i Danmark, er uakseptabel, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

En norskiraner ble forrige måned pågrepet i Sverige og siktet for å ha planlagt attentat mot tre eksiliranere i Danmark. Iranske myndigheter nekter for å ha noe med saken å gjøre, men Danmark har hjemkalt sin ambassadør fra Iran.

– I vår felles uttalelse i går uttrykte de nordiske utenriksministrene en klar felles holdning i saken. Vi la også vekt på at det tette nordiske samarbeidet må fortsette, nettopp for å forhindre denne typen aktivitet i nordiske land. Norsk politi bistår dansk politi i etterforskningen, sier utenriksministeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder