DREPT: Mens landsbybeboerne jublet over dødsfallet, skal dyreaktivister ha kalt skytingen for ulovlig og uetisk.
DREPT: Mens landsbybeboerne jublet over dødsfallet, skal dyreaktivister ha kalt skytingen for ulovlig og uetisk. Foto: AFP

Tiger avlivet etter å ha blitt mistenkt for å ha drept 13 personer

UTENRIKS

Jegeren skal ha lokket tigeren ut av skogen med Calvin Klein etterbarberingsvann.

Publisert: Oppdatert: 04.11.18 23:44

Hunntigeren skal ha løpt mot en skogvokter som skal ha skutt på henne med en bedøvelsespil. En jeger skal så ha drept tigeren ved å avfyre ett skudd, skriver New York Times.

Tigeren, som har fått kallenavnet T-1, ble lokket ut fra gjemmestedet sitt i skogen i den indiske staten Maharashtra. Det skal ha vært Calvin Klein sitt etterbarberingsvann «Obsession for men» som skal ha fått tigeren til å stikke nesen ut fra gjemmestedet.

Eksperter mener det var den syntetiske aromaen «civetone» i etterbarberingsvannet som trigget tigerens luktesans.

– Hva den enn inneholder så virker det som om kattedyr elsker det. Det ser ut som de er i himmelen, sa en ekspert til avisen.

Mens landsbybeboerne feiret fellingen av tigeren med fyrverkerier, skal dyreaktivister ha kalt skytingen for ulovlig og uetisk.

Planen var nemlig ikke å drepe tigeren, men å fange henne. Planen skal derimot ha mislykkes, ettersom tigeren skal ha gått til angrep etter bedøvelsesskuddet.

Tigeren ble skutt av Asghar Ali Khan, sønnen til Indias mest kjente jeger, Nawab Shafath Ali Khan.

Nawab Shafath Ali Khan gikk etter skytingen ut og forsvarte sønnen og sa han handlet i selvforsvar.

Tigeren har blitt beskyldt for å ha tatt liv av 13 mennesker siden juni 2016, mens aktivistene hevder hun gikk til angrep for å beskytte ungene sine.

Dreper én person per dag

Et team på over 150 personer har brukt måneder på å finne T-1, ved å bruke paraglider og infrarøde kameraer. I tillegg skal skarpskyttere har lett etter tigeren på ryggen til elefanter.

India har lenge jobbet for å prøve å øke bestanden av tigere i landet, noe de så langt har lyktes med. I 2016 viste tall fra myndighetene en bestand på 1411 tigere. I dag er tallet på rundt 2500.

Tall viser også at utrydningstruede elefanter og tigere i gjennomsnitt dreper én person per dag.

Her kan du lese mer om