Et helt nabolag i Mexico Beach ble lagt i grus da orkanen traff med voldsom styrke. Foto: Michael Snyder / Northwest Florida Daily News via AP / NTB scanpix

Ekstremværet Michael raserte kystsamfunn i Florida

Kystsamfunnet Mexico Beach i Florida ligner en krigssone etter at orkanen rammet denne uken. Myndighetene frykter at de vil finne flere omkomne i ruinene.

ann.fredriksen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dødstallet etter ekstremværet ble fredag oppjustert til elleve etter at det ble meldt om fem omkomne i delstaten Virginia. Tidligere er det meldt om fire dødsfall i Florida, ett i Georgia og ett i North Carolina.

Ekstremværet har siden onsdag herjet lokalsamfunn i en rekke delstater. Fredag morgen hadde stormen beveget seg ut i åpent hav i Atlanterhavet. Den er nå nedgradert til en tropisk storm, men da uværet traff det lille lokalsamfunnet Mexico Beach i Florida onsdag, var det som en kategori-4-orkan, som innebærer en vindstyrke på nesten 70 meter per sekund.

les også

Minst 375.000 mennesker bedt om å evakuere før Michael treffer land

les også

Store ødeleggelser etter Michaels herjinger

Kraftigste på 100 år

Orkanen, som er den kraftigste som har rammet Florida på over 100 år, la hele nabolag i grus. Fredag var gatene i Mexico Beach fortsatt dekket av nedblåste trær og vrakgods fra de mange husene som ble smadret av den voldsomme vinden.

Floridas guvernør Rick Scott sier at ødeleggelsene er ufattelige, men at det viktigste nå er å hjelpe de mange innbyggerne som ikke fulgte anmodningen om å evakuere.

les også

Flere omkommet etter oversvømmelser på Mallorca

les også

Dyster klimarapport: – Viser alvoret

– Jeg er svært bekymret for de av våre innbyggere som ikke evakuerte, og jeg håper bare at det ikke har gått mange liv tapt, sier Scott til ABC.

Omfattende ryddearbeid

Over 2.000 soldater er sendt ut for å bistå i oppryddingsarbeidet i delstaten, der 400.000 husstander er uten strøm. I tillegg er 20.000 arbeidere satt til å reparere elnettet.

I Virginia har uværet kuttet strømmen til 520.000 husstander. I tillegg er 1.200 veier stengt og det er også meldt om fem antatte tornadoer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder