– Avtale sikrer gjenopptakelse av Aleppo-evakuering

Evakueringen av sivile og opprørere fra Øst-Aleppo kan gjenopptas etter at en ny avtale er inngått, ifølge Hizbollah-geriljaen og eksilgruppen SOHR.

Artikkelen er over tre år gammel

Evakueringen av sivile og opprørere fra Øst-Aleppo kan gjenopptas etter at en ny avtale er inngått, ifølge Hizbollah-geriljaen og eksilgruppen SOHR.

– Den nye avtalen gjør det mulig å fullføre evakueringen fra de gjenværende opprørskontrollerte delene i Øst-Aleppo, opplyser Al-Farouk Abu Bakr, en talsmann for opprørerne i Øst-Aleppo, til fjernsynskanalen Al Arabiya al-Hadith lørdag formiddag.

Les også: De er omringet og angrepet i Aleppo. Her er innbyggernes historier om å overleve

Aleppo-evakueringen ble innstilt fredag etter meldinger om beskytning fra både regjeringsstyrker og opprørere. Inntil da hadde flere tusen mennesker blitt evakuert fra Øst-Aleppo.

Forvirret? Dette må du vite om krigen i Aleppo

Avtalen omfatter evakuering fra de to sjiamuslimsk-dominerte landsbyene al-Foua og Kefraya som er beleiret av opprørere i Idlib-provinsen. Ifølge Syrian Observatory for Human Rights dreier det seg om evakuering av rundt 4.000 personer fra al-Foua og Kefraya. Evakueringen skal etter planen starte lørdag.

FÅ OVERSIKT: Disse væpnede gruppene kjempet mot hverandre i Aleppo

Avtalen omfatter også evakuering av sårede fra byene Madaya og Zabadani som er kontrollert av regjeringsvennlig milits nær grensen til Libanon, melder Reuters.

Verken talsmenn for syriske myndigheter eller hæren og dens allierte har vært tilgjengelig for kommentarer overfor Reuters.

Det er anslått at mellom 15.000 og 40.000 sivile, i tillegg til rundt 6.000 opprørere, fortsatt er igjen i Øst-Aleppo.

Lenger sør: Et barn dør hvert tiende minutt i Jemen

(©NTB)

Mer om

  1. Syriakrigen

Flere artikler

  1. Skulle evakuere skadede i Syria - ble angrepet

  2. FN fortviler over evakueringsstans i Aleppo

  3. AP: Minst 100 personer drept i eksplosjon i Syria

  4. Venter på evakuering i Aleppo

  5. Evakueringen av Aleppo inne i siste fase

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder