EN JAKTET MANN: Amerikanske myndigheter jakter etter IS-leder Abu Bakr al-Baghdadis skjulested. Foto: - AFP

USA tror IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er isolert

Amerikanske myndigheter tror fortsatt at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er i live, men at han blir stadig mer isolert etter at flere andre toppledere i ekstremistgruppen er drept.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

– Han sliter med å finne rådgivere og fortrolige å snakke med fordi flere av dem ikke er blant oss, sier Pentagon-talsmann Peter Cook i et intervju med CNN.

Al-Baghdadi gir sjelden livstegn fra seg, men slapp i forrige måned et lydklipp hvor han ber tilhengerne om å forsvare den irakiske byen Mosul, hvor han i 2014 erklærte sitt «kalifat». Det er uklart om Baghdadi befinner seg i byen.

Les mer: Derfor blir det trolig flere terrorangrep i 2017

– Vi tror at Baghdadi er i live og at han fortsatt leder IS, og vi gjør selvsagt alt vi kan for å spore bevegelsene hans, sier Cook.

I midten av desember økte USA dusøren for informasjon som kan lede til Baghdadi fra 86 millioner kroner til 215 millioner kroner.

– Selvsagt vil vi benytte enhver mulighet til å gi ham den straffen han fortjener, sier Cook.

Les mer: Tar et oppgjør med IS-lederen med homohumor

Ifølge et offisielt irakisk dokument ble Baghdadi født i Samarra i 1971. Han sluttet seg til opprøret som brøt ut etter Irak-krigen og har sittet i fangenskap i et amerikansk militærfengsel.

(NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder