Velger i Trumps gamle nabolag: – En hatefull person

Nominasjonsvalg i New York i natt

QUEENS (VG) I valgkretsen der Donald Trump vokste opp er det langt mellom folk som stemmer på ham.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I dag går registrerte demokrater og republikanere til valglokalene i delstaten New York for å stemme frem sin kandidat i nominasjonsprosessen.

VG dro til Jamaica Estates i Queens, til det øvre-middelklasse-nabolaget der Donald Trump tråkket sine barnsben.

Til kirken Immaculate Conseption Church kom velgere for å avgi sin stemme. I den timen VG stod utenfor hadde de fleste vi snakket med stemt på enten Hillary Clinton (68) eller Bernie Sanders (74).

Ekteparet Prasad og Uma Chalasani stemte begge på Clinton.

– Vi har kjent til henne i 20-30 år. Hun var senator to ganger i New York, vi vet hva hun kjempet for i alle disse årene, sier Prasad Chalasani og legger til at de er særlig opptatt av at hun skal få mulighet til å utvikle helsereformen videre.

VGTV: Se Trumps pinlige tabbe fra talerstolen

– Tar opp berettigede poenger

Clinton ligger an til å vinne med god margin i natt, mens Donald Trump ser ut til å vinne soleklart over sine to republikanske rivaler. Forretningsmannen leder ifølge meningsmålingene med mer enn 30 prosentpoeng til nestemann.

Trump har imidlertid ekteparet Chalasani ingenting til overs for.

– Han er konstant uberegnelig. Ingen sikker på hvor han står, sier Chalasani og mener at det at Trump vil bannlyse muslimer fra landet er den mest obskure uttalelsen så langt.

58 år gamle Cassandra Underdue fant ikke navnet sitt på valglistene og hadde ennå ikke fått stemt da VG møtte henne.

– Jeg er registrert som demokrat, men er ikke fornøyd med alternativene, sier hun og legger til at hun planlegger å stemme på en republikaner i selve presidentvalget.

HEMMELIGHETSFULL: Cassandra Underdue (58) vil ikke si hvem hun stemmer på, men forteller at selv om hun er registrert Demokrat, så vil hun stemme republikansk i selve presidentvalget i november. Foto: Thomas Nilsson/VG

Les også: Slik er Melania Trumps luksusliv

Men hvem det er vil hun ikke si.

– Trump vokste opp ikke langt herfra. Hva tenker du om han?

– Han tar opp noen berettigede poenger. Jeg syntes at media noen ganger forvrenger hva han sier, eller rapporter bare en liten del av det han sier, ikke alt. Og det fremstår ekstremt negativt.

Les også: Bernie Sanders satte rekord i New York

– En idiot

22-år gamle Xavier Buck har nettopp stemt på Bernie Sanders da vi møter ham. Om Donald Trump sier han følgende:

– Jeg syntes at han er en idiot.

– Han er veldig ondskapsfull i synspunktene sine og en hatefull person, fortsetter han.

Tobarnsmoren Sommer Chetty (36) ga også sin stemme til Bernie Sanders.

STEMME TIL SANDERS: Xavier Buck (22) stemte på Bernie Sanders under nominasjonsvalget i New York. Foto: Thomas Nilsson/VG


– Jeg føler at han har mer sosiale programmer. Han er villig å ta landet i en videre retning, og å hjelpe alle, sier hun.

– Hva syntes du om Donald Trump?
– At han elsker å få oppmerksomheten. Det er smertefullt å høre på noe av det han sier, fordi det er krenkende, hatsk og sårende. Han syntes det er morsomt, noe som er gyselig.
Fritz Saintmarcy (72) sin stemme gikk til Hillary Clinton.

– Hjertet mitt er hos Bernie, men matematisk har Hillary en bedre sjanse. Jeg tror at Trump kommer til å bli republikanernes nominerte kandidat, og da kommer han bare til å kalle Bernie for en kommunist.

– Kan Trump bli president tror du?
– Man vet aldri. Husk ordtaket om at folk får den regjeringen de fortjener. Om USA fortjener Donald Trump? Jeg håper ikke det.

Lest denne? Trump vil endre loven for å tillate tortur

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder