100 savnet etter jordskjelvet på Taiwan

Redningsmannskapene kjemper mot klokken for å redde over 100 beboere som fryktes å ligge fastklemt i ruinene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Minst 14 personer er drept i jordskjelvet som rammet millionbyen natt til lørdag.

Lokale myndigheter melder også at 340 personer er reddet ut, men at over 100 personer fremdeles ligger fastklemt under ruinene, ifølge AP.

Er du i Tainan? Ta kontakt med VG på 2200

Til sammen skal minst fire bygninger ha kollapset etter skjelvet natt til lørdag, som hadde en styrke på 6,4 – det ene bygget er en 17 etasjer høy boligblokk med 60 husstander. Over hundre personer skal være skadet.

Flere bygninger kollapset

TV-bilder viser blant annet en sju etasjer høy blokk der de laveste etasjene er delvis kollapset, mens resten av bygningen fremstår som intakt, men lener seg kraftig til siden.

Rundt 2000 redningsarbeidere deltar i det omfattende søket etter overlevende.

REDNINGSARBEID: Flere hundre mennesker fryktes fanget i flere sammenraste bygninger i Tainan på Taiwan. Her tar redningsarbeidere seg inn i et kontorbygg i millionbyen tidlig lørdag morgen lokal tid. Foto: AP ,

– Fire bygninger har kollapset i Tainan. Søk- og redningsarbeidet er i gang, og det er ikke meldt om omkomne så langt, sier Lin Kuan-Cheng, en talsmann for det nasjonale brannvesenet, til nyhetsbyrået AFP.

Boligblokken var en av flere bygninger i millionbyen Tainan som raste sammen etter at et kraftig jordskjelv rystet det sørlige Taiwan rundt klokken 04.00 lørdag, lokal tid.

Styrke på 6,4

Skjelvet ble etterfulgt av flere etterskjelv, skriver avisa The China Post.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS var skjelvet og skjedde på rundt 23 kilometer dybde. Et så grunt skjelv gjør at ødeleggelsene forsterkes, skriver USGS på sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rystelsene kunne merkes over hele det sørlige Taiwan.

Skjelvet hadde sitt episenter om lag 31 kilometer sørøst for Tainan. Ifølge nyhetsbyrået AP kunne skjelvet kjennes som langvarig og rullende helt på den andre siden av Taiwan, i hovedstaden Taipei.

Taiwan opplever regelmessig jordskjelv. Det kraftigste rammet i 1999 da rundt 2400 mennesker omkom i Nantou. Det skjelvet ble målt til 7,6.

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder