Her danser rotta Tone (1 ½ år) til «Musevisa»

Robak: - Vi visste ikke at hun var så fotogen

Da Kjell Magne Robak (28) spilte inn den første luken i sin musikalske adventskalender fikk han uventet hjelp fra kjæledyret sitt.

  • Kristine Hellem Aanstad
Publisert:

I «Musevisa»-videoen er det kun en hovedperson - og det er rotta Tone, som er oppkalt etter 28-åringens svigermor.

Historien bak den søte videoen er at Kjell Magne Robak og kona Ragne Victoria Stauri (24) i over ett år har hatt lyst til å lage en musikalsk adventskalender som de kan dele med kjente og kjære.

- Dette er et samarbeid hvor vi skal spille inn 24 julesanger og gi ut en hver dag. Ragne produserer videoene, og jeg lager og spiller musikken. Vi fant ut at vi skulle starte med noe litt humoristisk og derfor tok vi med rotta vår Tone i den første luka, sier Robak til VG.

Det var Namdalsavisa som først omtalte Robak's adventskalender.
Overrasket

Han kan fortelle at de begge ble overrasket da rotta begynte å bevege seg såpass mye.

LEKEN: Tone er med på tonene og leker seg med cellobuen til Kjell Magne Robak. Foto: PRIVAT


- For oss var det naturlig å ha Tone med, men vi visste ikke at hun var så fotogen. Før jeg visste ord av det så hoppet hun opp på celloen, og det virket som om hun likte det svært godt. Det eneste vi hadde planlagt var den lille delen med nisselua, resten av jobben gjorde hun helt selv.

På VGTV-videoen kan du se hvordan rotta svinger seg til musikken, og viser ingen tegn til redsel mens hun utforsker cellohalsen.

- Vi har også ei til rotte som heter Else. Hun er også med i videoen, men er litt mer sjenert så hun gjemmer seg inne i lua.
Gir ut flere låter

Ifølge Robak har responsen vært overveldende.

- I utgangspunktet var tanken å spre prosjektet via Facebook til venner, men det har endt opp med å spre seg til veldig mange mennesker. Jeg jobber som distriktsmusiker, så å få nå ut til så mange er gøy.

28-åringen kan avsløre at han og kona kommer til publisere en blanding av kjente og kjære julelåter, og noe litt mer spenstige låter.

- Fremover kommer folk til å få høre blant annet «Mitt hjerte alltid vanker» og «Deilig er jorden», i tillegg kommer litt spesielle versjoner av «Winter Wonderland» og «Have Yourself a Merry Little Christmas».

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder