LITT MER PASSENDE: Her spiller noen Pokémon Go ved et mindre sensitivt landemerke – nemlig Det hvite hus i Washington D.C. På skjermen kan man skimte pokémonen Bellsprout, muligens i ferd med å bli fanget. Foto: Jim Watson AFP

Auschwitz ber Pokémon Go holde seg unna

Noen steder passer det dårligere å jakte Pokémon enn andre.

Artikkelen er over tre år gammel

Mobilpillet Pokémon Go har eksplodert etter at det ble lansert i begynnelsen av juli.

Millioner av mennesker over hele verden går nå rundt med nesen klistret i mobilskjermen på jakt et pokémon. Konseptet er enkelt: Telefonens GPS sender folk til såkalte pokéstops, plassert ved landemerker, hvor spillerne bruker kameraet til å fange de japanske tegneseriefigurene.

Poké-jakt sømmer seg imidlertid ikke alle steder.

Ansatte ved minnestedet ved konsentrasjonsleiren Auscwitz har gått ut på Twitter og innstendig bedt Niantic, selskapet bak, om å fjerne de virtuelle dyrene fra landemerket sitt:

https://twitter.com/AuschwitzMuseum/statuses/752886833558806528

«Ikke tillat Pokemón Go ved minnesmerket vårt, eller ved lignende steder. Det er respektløst overfor ofrene» skriver den ofisielle Twitterkontoen.

Mellom én og to 2 millioner mennesker anslås drept i konsentrasjonsleiren der man nå kan fange pokémon, ifølge Store norske leksikon.

Politiet i Australia: – Slutt å fange Pokemon på stasjonen!

Også Holocaustmuseet i Washington D.C. har fått uønsket besøk av ivrige poké-jegere, skriver Washington Post.

– Å spille dette spillet på et museum som skal minnes nazistenes ofre sømmer seg ikke, sier museets kommunikasjonssjef Andrew Hollinger til avisen.

Også Holocaustmuseet forsøker å få Niantic til å avregistrere landemerket sitt som pokéstop, men har foreløpig ikke fått svar.

Et bilde som har sirkulert på nett viser pokénmonen Koffing funnet inne i Holocaustmuseet. Dette er særlig upassende, ettersom angrepet dens er giftig gass, og rommet den visstnok ble oppdaget i brukes til å vise vitnesbyrd fra jøder som overlevde gasskamrene. Det er uklart om bildet er autentisk, men hvilke pokémon som dukker opp hvor varierer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder