DREPT: Den lokale IS-lederen Abu Wahib står foran flere brennende biler et ukjent sted i Irak. Bildet ble lastet opp på en IS-side 8. januar 2014. Foto: Afp

Pentagon: Fryktet IS-leder drept i Irak

Abu Wahib, IS' militære leder i Anbar-provinsen og tidligere medlem av al-Qaida i Irak, ble drept 6. mai i et luftangrep fra den amerikanskledede koalisjonen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet Peter Cook mandag. I tillegg til Wahib skal også tre andre IS-medlemmer ha blitt drept.

Wahib har vært å se i flere IS-videoer av likvideringer, og er særlig beryktet for å ha henrettet tre syriske lastebilsjåfører i 2013.

Sett denne? IS lagde regelbok for behandling av sexslaver

De fire IS-medlemmene skal ha blitt angrepet av den amerikanskledede koalisjonen mens de satt i et kjøretøy vest i Irak, ifølge Cook.

I 2006 ble Wahib arrestert i Anbar-provinsen av amerikanske styrker og senere dømt til døden av en irakisk domstol. Seks år senere ble han imidlertid sluppet fri da IS gikk til angrep på høyrisikofengselet i Tikrit og løslatte 110 fanger, ifølge Long War Journal.

Se grafikk: Her tvinges IS på flukt

– Abu Wahibs død er et nytt slag mot IS-ledelsen, som nå ytterligere har fått svekket sin evne til å operere, særlig i Anbar-provinsen, sa Cook mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder