LYNSHOW: Ifølge myndighetene har det vært flere lynnedslag under monsunsesongen hittil enn tidligere år. Her fra et lynnedslag i april. Foto: Biju Boro Afp

Over 90 døde etter lynnedslag i India

Minst 93 mennesker har mistet livet og over 20 skadet etter lynnedslag i flere indiske byer det siste døgnet.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lynet skal ha slått ned i flere regioner det siste døgnet, ifølge myndighetene. De fleste som ble drept skal ha jobbet ute på gårder i distriktene, skriver BBC.

Lynnedslag er vanlig i India under monsunsesongen.

56 mennesker har mistet livet i Bihar, mens de resterende som omkom befant seg i Uttar Pradesh, Jharhand og Madya Pradesh.

– Mange av ofrene er kvinner og barn, sier Anirudh Kumar, en talsperson hos Bihars kriseorgan til AFP.

Les også: Åtte til sykehus etter lynnedslag på tysk festival

Flere enn vanlig

En mann ble slått bevisstløs da han ble truffet av lynet, og deretter fraktet til sykehus i Rohtas.

– Når det begynte å regne, fant vi umiddelbart ly. Så traff lynet, og vi ble slått bevisstløse. Vi skjønte ikke hva som skjedde. Så plutselig skjønte jeg at jeg hadde blitt truffet av noe.

Statsminister i India, Narendra Modi, sier ifølge BBC at han er «dypt forpint» over antallet liv som gikk tapt på grunn av lynet.

Ifølge myndighetene har det vært flere lynnedslag enn vanlig under starten på årets monsunsesong, som varer fra juni til september i India, skriver CNN. I 2014 mistet 2582 mennesker livet på grunn av lynet, som gjorde lynnedslag til den største dødsårsaken blant naturkatastrofer i landet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder