SLO TILBAKE: Israels statsminister Ehud Olmert (i.m.) lovte søndag harde konsekvenser for Hamas hvis angrepene fortsetter fra Gazastripen. Løftene er nå holdt. Til venstre utenriksminister Tzipi Livni og til høyre kabinettsekretær Oved Yehezkel. Foto: Reuters

Israel bombet mål på Gazastripen

(NTB/ VG Nett) Israelske bombefly angrep søndag en politistasjon og flere tunneler på Gazastripen, opplyser Hamas og øyenvitner

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Hamas opplyser at et av målene som ble truffet var en tom politistasjonen. Sky News skriver at bombene også traff i et klynge av campingvogner som skal ha fungert som et sikkerhetshovedkvarter for Hamas. Disse opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Les også:Raketter mot Israel

Campingvogene var evakuert fordi Israel på forhånd advarte palestinere om å oppholde seg i bygninger som lagret våpen.

Ingen skal ha blitt drept eller såret i angrepene, ifølge Hamas.

En israelsk sikkerhetstjenestemann bekrefter angrepet og sier at det israelske luftforsvaret gjennomførte «flere angrep» mot Gazastripen søndag.

Les også:Israels regjering krangler om våpenhvile

Søndag sa Israels statsminister Ehud Olmert at Hamas kan vente seg en kraftig reaksjon etter nye palestinske angrep søndag. Militante palestinere skjøt mer enn ti raketter og granater mot det sørlige Israel. To soldater og en sivil israeler ble såret i angrepene, opplyser en militær talsmann.

Ifølge Sky News kom angrepet kom etter mørkets frambrudd i byen Mughraqa sentralt på Gazastripen.

Akseptert våpenhvile?

Den arabiske TV-kanalen Al Arabiya siterte søndag kilder i den islamistiske Hamas-bevegelsen som sier at Hamas har akseptert våpenhvileavtalen, som skal tre i kraft torsdag, ifølge den israelske avisa Haaretz.

Ifølge Al Arabiya har Hamas gått med på at palestinske sikkerhetsstyrker under president Mahmoud Abbas' kontroll blir utplassert på grenseovergangene til Gazastripen.

En Hamas-delegasjon er ventet til Egypt mandag for å gi sitt endelige svar på initiativet.

Problemet for Israel er at landet av prinsipp ikke forhandler med Hamas. Landet krever at Hamas slutter å skyte raketter over grensa til Israel og at smuglingen av våpen stoppes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder