Borgermester: – En ufattelig handling, utført av en hatefull mann

Politiet bekrefter at tre mennesker overlevde

Politiet: Drapsmannen satt i kirken i en time før han begynte å skyte

På en pressekonferanse torsdag morgen delte politiet i Charleston ut bilder av mannen de mener står bak skytingen som tok livet av ni mennesker onsdag kveld.

Artikkelen er over fire år gammel

Politiet i Charleston bekrefter at de har overvåkingsbilder av den etterlyste mannen som drepte ni mennesker – seks kvinner og tre menn – i amerikanske Charleston onsdag kveld. Ifølge politiet satt drapsmannen som del av en gruppe som drev med bibelstudier i over en time, før han reiste seg og begynte å skyte.

VGTV: – Vi leter etter en ekstremt farlig mann

– Det er en hvit mann i tjueårene. Vi ber alle som har tips om å kontakte politiet, sier politisjef Greg Mullen på en pressekonferanse torsdag formiddag, klokken tolv norsk tid.

Politiet kalte inn til pressekonferanse tidligere enn først antatt, og delte ut bilder av den etterlyste mannen. Den etterlyste ble sett på et overvåkingskamera, og politiet fikk også bilder av bilen til den mistenkte.

ETTERLYST: Politiet i Charleston delte torsdag formiddag ut bilder av det de mener er gjerningsmannen bak skytingen som tok livet av ni mennesker onsdag kveld. Foto:Charleston politidistrikt,

– Hatkriminalitet

Flere fra det oppmøtte pressekorpset spurte om hva motivet for massedrapet var.

– Som vi sa tidligere i dag så etterforsker vi dette som hatkriminalitet, svarte Mullen.

Politiet oppfordret alle innbyggere i Charleston til å være på utkikk etter unormal aktivitiet.

– Enn så lenge ser vi ingen grunn til at den etterlyste skal ha forlatt Charleston. Dette er en veldig farlig mann. Vi vil ikke at flere skal bli skadet, så ikke prøv å nærme dere ham, eller å følge etter ham.

Klokken ett torsdag formiddag holdt politiet nok en pressekonferanse, der det blant annet ble klart at politiet har hentet inn hjelp fra FBI, blant annet for å bistå de pårørtes familier.

– Enn så lenge vil vi ikke gå ut med informasjon om de drepte, for vi jobber fortsatt med å informere alle familiemedlemmer. Det var tre overlevende inne i kirken, sa Mullen.

– Han skal betale

Tilstede på pressekonferansen var også borgermester i Charleston, Joseph Riley Jr.

BORGERMESTER: Joseph Riley Jr. Foto:Bruce Smmith,Ap

– Denne mannen skal vi ta, og han skal betale for det han har gjort, sa borgermesteren.

– At en mann går inn i en kirke for å drepe mennesker som ber, det er mer enn uforståelig. Det kan ikke forklares. Men vi kan fange denne forferdelig personen, og vi skal legge armene våre rundt denne kirken.

Også guvernøren i Sør-Carolina, Nikki Haley, har kommet med en offentlig uttalelse, via sin offisielle side på Facebook.

– Vi ber for ofrene og familiene som er berørt av denne uforståelige tragedien. Selv om vi ikke kjenner alle detaljene foreløpig vet vi at vi aldri kommer til å forstå hva som motiverer noen til å gå inn på et sted hvor folk ber og ta livet av andre.

Drepte ni

Store politistyrker rykket i natt norsk tid ut til en kirke i sentrum av Charleston i delstaten Sør-Carolina etter meldinger om skyting i metodistkirken Emanuel African Methodist Episcopal.

Ni mennesker ble skutt og drept. Åtte mennesker ble funnet døde i kirken, men én person døde på sykehus senere på natten. Blant de drepte var blant annet en pastor i kirken, mens et fem år gammelt barn skal ha overlevd skytingen ved å spille død.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder