ALT HAN HÅPET PÅ: «I kveld, rett før solnedgang, fikk jeg endelig bildet jeg har forsøkt å få i flere år» skrev Greg McCown på Twitter lørdag. Bildet deles etter tillatelse fra fotografen. Foto: Greg McCown,

Hobbyfotografen forteller: Slik tok han drømmebildet

Greg McCown er hobbyfotografen som i flere år har jaktet på et helt spesielt øyeblikk. Lørdag skjedde det.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Da jeg forsto hvilket bilde jeg hadde fått, begynte jeg å danse av glede, sier Greg McCowen til VG på telefon fra Tucson i Arizona.

Lørdag fanget han øyeblikket han har fantasert om i flere år.

Stormjegere

Sent på kvelden dro han ut på jakt etter gode bilder i ørkenen, sammen med to kamerater. Mange ganger tidligere har de tre jaktet storslåtte stormer med fotokamera i hendene. For Greg er fotografi og stormjakt en hobby - til daglig jobber han i eiendomsbransjen.

De tre fant først ikke det helt store, og de bestemte seg for å bryte opp og dra hjem.

På vei hjem, så hobbyfotografen plutselig muligheten han har ventet på: Tordenskyer og en stadig sterkere regnbue.

Greg hoppet raskt ut av bilen og sørget for å finne en ren forgrunn til bildet sitt. Så ventet han.

Les også:Fotograf tar utrolige bilder av mat

Alt klaffet

– Jeg begynte å fotografere for åtte år siden, og hele tiden har jeg hatt lyst til å ta et bilde med både regnbue og lyn sammen. Det har sålangt vært helt umulig. Jeg har fått mange regnbuebilder, og mange lynnedslag, men aldri de to i samme øyeblikk.

Amerikaneren forklarer videre:

– Vanligvis fotograferer jeg lyn på natten, da står lyset bedre ut. For å kunne fotografere lynet på dagtid må nedslaget være spesielt kraftig, slik at det synes i alt lyset. Denne gangen klaffet alt, sier han.

Husker du? Se det utrolige bildet: Elg frøs fast i isen

Greg forsto ikke helt hvor spesielt bildet var, før han kom hjem og lastet det opp på dataen. Søndag eksploderte oppmerksomheten for bildet på sosiale medier.

– Nå som du har fått drømmebildet, hva blir det neste?

– Det er alltid noe nytt å se etter. Det neste jeg ønsker å oppleve er en tordenstorm over Gran Canyon. Vi får se om det går, sier han.

Se flere av amerikanerens bilder her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder