BLE 80 ÅR: Chuck Colson var valgkampleder for Nixon i 1972 og var en av personene som måtte sone tid i fengsel etter Watergate-skandalen. Foto: Larry Downing, Reuters, NTB Scanpix

Chuck «Watergate» Colson er død

Chuck Colson, en hovedperson i Watergate-skandalen i USA på 1970-tallet, er død. Colson, som senere ble predikant, døde lørdag i en alder av 80 år.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Colson er i USA kjent for å være en brilliant politisk strateg, og har fått mye av æren for Nixons suksess i valgkampen 1972. Etter Watergate-skandalen ble det kjent at Colson hadde begått flere lovbrudd på ordre fra folk i Nixons regjering, og dette er hva han huskes best for i dag, skriver Washington Post.

Washington Post spilte en ledende rolle i avsløringen av skandalen, som førte til at president Richard Nixon måtte gå av i 1974. Chuck Colson måtte sone sju måneder i fengsel for lovbrudd han begikk på ordre fra folk i Nixons regjering.

Han ble også beskyldt for å stå bak et innbrudd hos Daniel Ellsberg, som sto bak lekkasjen av de hemmelige dokumentene som ble kalt Pentagon-papirene. På Colsons kontor hang et skilt der det sto: «Hvis du får balletak på dem, vil du også erobre deres hjerter og hjerner».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder