DREPTE 18-ÅRING: Politibetjenten Darren Wilson skjøt Michael Brown (18) med tolv skudd, men ble ikke tiltalt. Foto:Handout,Reuters

Politimannen som drepte 18-åring sier oppNEW YORK (VG) Politibetjent Darren Wilson (28), som skjøt og drepte Michael Brown (18) med 12 skudd, har sagt opp sin stilling i Ferguson-politiet.

Artikkelen er over fem år gammel

Det melder avisen St. Louis Today. Avisen har fått tak i oppsigelsebrevet som lyder som følger:

«Jeg, Darren Wilson, sier herved opp min stilling som politkonstabel i Ferguson med umiddelbar virkning. Jeg har blitt fortalt at om jeg fortsatte, så kunne det ha satt innbyggere og politifolk i Ferguson i risiko, noe som er en omstendighet jeg ikke kan tillate».

«Av åpenbare grunner ønsket jeg å vente til storjuryen hadde tatt sin beslutning før jeg offiisielt tok min beslutning om å gå av. Mitt håp var å kunne fortsette i politiet, men sikkerheten til andre politikonstabler og samfunnet er det viktigste for meg. Jeg håper at min avgang vil åpne døren for samfunnet å leges», skriver Wilson i brevet og avslutter med å takke de som har støttet ham i tiden etter drapet på Brown.

For noen dager siden sa Wilsons advokat at politimannen planla å tre av.

Voldelige gatekamper

Det var 9. august i år at den 28 år gamle politimannen skal ha stoppet den 18 år gamle ubevæpnede tenåringsgutten på en liten vei i Ferguson, en forstad til St. Louis i delstaten Missouri.

Den afrikansk-amerikanske 18-åringen ble skutt i overkroppen og hodet 12 ganger, og døde på stedet. Drapet førte til massedemonstrasjoner som i flere uker etterpå endte i voldelige opptøyer og gatekamper mellom demonstranter og politi.Mandag ble det klart at storjuryen i Missouri, som de siste månedene har gått gjennom alt av etterforskningmateriale i saken, har besluttet at Darren Wilson ikke skal tiltales for drapet på tenåringsgutten.

Denne kunngjøringen førte til nye opptøyer mandag og tirsdag. Demonstranter kastet steiner og flasker på politiet, tente på minst tre politibiler, satte minst fem bygninger i fyr og plyndret en rekke butikker. Politiet svarte med røykbomber, tåregass og over 100 arrestasjoner.

Snakket offentlig for første gang

Tidligere denne uken ble det aller første intervjuet med Darren Wilson sendt på ABC News. Han fortalte blant annet at han fryktet for sitt eget liv og han nektet for at Brown holdt hendene i været før han skjøt, slik flere vitner har forklart.

– Er det noe du kunne gjort annerledes, spurte ABC News-journalist George Stephanopoulos.

– Nei, svarer 28-åringen selvsikkert.

Grunnen til at jeg har ren samvittighet er fordi jeg gjorde jobben min riktig, fortsetter han.

– Er dette noe som alltid vil hjemsøke deg?

– Jeg vil ikke kalle det hjemsøking. Det vil alltid være noe som skjedde, svarer Wilson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder