DØMT FOR DRAP: Her er Raffaele Sollecito (t.h.) avbildet sammen med kjæresten Amanda Knox i 2007. Foto: AP

Ekskjæresten til «Foxy Knoxy» anholdt på grensen

Italienske Raffaele Sollecito (29) er stanset av politiet nær grensen, etter at drapsdommen fra 2009 ble erklært gyldig i går.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er BBC som melder at Sollecito er anholdt av politiet. Ifølge den italienske TV-stasjonen RAI skal Sollecito ha blitt stanset av politiet mellom Udine og Tarvisio, nær grensen til både Østerrike og Slovenia.

En ankedomstol i Firenze fastholdt i går at den opprinnelige dommen fra 2009 er gyldig, og dømte Sollecito til 25 års fengsel.

Sollecito var i retten tidligere på dagen, men møtte ikke opp da dommen skulle avsis og ble ilagt reiseforbud. Retten begrunnet restriksjonene med at det var en reell fare for at Sollecito vil forsøke å unndra seg dommen ved å rømme.

Fikk gå igjen

29-åringen skal ha befunnet seg på et hotell i Venzone, omkring 40 kilometer fra grensen, da han ble anholdt av politiet tidlig fredag morgen. Ifølge en uttalelse fra italiensk politi ble han informert om reiseforbudet.

Grensebyen ligger 400 kilometer fra Firenze, hvor Sollecito befant seg i går.

Han ble etterpå tatt med til politistasjonen i Udine hvor passet hans ble påstemplet en melding om reiseforbudet. Han fikk senere lov til å gå.

Sollecito vil ikke bli innkalt til soning av dommen, før den er endelig avgjort i rettssystemet.

Anker til høyesterett

Knox ble dømt til fengsel i 28 år og seks måneder. Både Knox og Sollecito har varslet at de vil anke dommen til italiensk høyesterett.

Sollecito ble i likhet med Amanda Knox siktet for drap etter at deres britiske venninne Meredith Kercher (21) ble funnet død i 2007. Drapet skjedde i den italienske universitetsbyen Perugia hvor Sollecito var i ferd med å fullføre dataingeniørstudiene.

Kercher ble funnet avkledd med strupen kuttet. Mistanken falt umiddelbart på hennes amerikanske romvenninne og romvenninnes daværende kjæreste: Knox og Sollecito.

BAKGRUNN: «Foxy Knoxy» dømt til 28 års fengsel for drap

Krever at Knox utleveres

Knox befinner seg i USA og har ikke møtt opp til rettssaken. Italienske myndigheter vil kreve at hun blir utlevert, men USA utleverer i utgangspunktet ikke egne borgere - i likhet med de fleste andre vestlige land.

En Interpol-etterlysning vil imidlertid medføre at det blir vanskelig for Knox å forlate USA.

Pågripelsen av Sollecito ble kjent samtidig som familien til Meredith Kercher holdt pressekonferanse i Italia. Drapsofferets bror Lyle var klar på at han mener USA må levere ut Knox til Italia.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder