Tre henrettelser på et døgn i USA

Florida henrettet onsdag en dødsdømt 63-åring, og dette var den tredje henrettelsen på under et døgn i USA.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

John Henry ble dømt til døden for over 30 år siden, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha drept kona og en femåring. Onsdag ble han den 23. fangen som er henrettet i USA i år.

Tirsdag ble 58 år gamle Marcus Wellons, som ble dømt til døden for drapet på en 15 år gammel jente i 1989, henrettet i Georgia.

Noen timer senere led 43 år gamle John Winfield, som var dømt til døden for drap på to kvinner i Missouri, samme skjebne.

HENRETTET: 63 år gamle John Henry ble onsdag den tredje dødsdømte som ble henrettet på mindre enn et døgn i USA. Foto:,Reuters

29. april ble det midlertidig stans i alle henrettelser i USA, etter at det gikk fryktelig galt under henrettelsen av Clayton Lockett i Oklahoma.

Henrettelse med gift er vanligvis over i løpet av 10 minutter, men Lockett ble først erklært død etter 43 minutter og viste tydelige tegn til at han led før livet tok slutt.

Årsaken skal ha vært den eksperimentelle giftblandingen han fikk fordi europeiske legemiddelprodusenter nekter å forsyne USAs fengselsvesen med barbituratene som tidligere ble benyttet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder