USAs utenriksminister John Kerry har møtt sin iranske motpart Mohammad Javad Zarif en lang rekke ganger til atomsamtaler. Neste møte blir mandag 2. mars. Foto:Neil Hall,Reuters/NTB scanpix

USA og Iran er positive etter atomsamtaler

Både USA og Iran forteller om framgang under atomsamtalene i Sveits, men mye gjenstår fremdeles, påpeker landenes utenriksministre.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er Irans atomprogram som står i sentrum for samtalene, og under den siste forhandlingsrunden har partene gått nærmere inn på de vanskeligste spørsmålene, ifølge en amerikansk tjenestemann.

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif uttalte seg positivt etter de tre dager lange atomsamtalene med P5+1-landene i Genève, før han la til at de fortsatt har en lang vei å gå. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB scanpix Foto:Vasily Fedosenko,Reuters/ NTB scanpix

USAs utenriksminister John Kerry representerte de såkalte P5+1-landene – de fem faste medlemmene i FNs sikkerhetsråd og Tyskland – da han nok en gang møtte Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif i Genève i helgen.

– Vi har hatt alvorlige samtaler med P5+1-representantene og spesielt med amerikanerne de siste tre dagene. Men det er fortsatt en lang vei å gå før vi kommer fram til noen endelig avtale, sa Zarif etter forhandlingene som ble avsluttet mandag.

Neste runde starter mandag 2. mars. Partene håper å nå den selvpålagte fristen for en politisk enighet innen 31. mars.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder