I RETTEN: Alix Tichelman (til venstre) diskuterer her saken med forsvarsadvokat Diane August under onsdagens rettsmøte i Santa Cruz i den amerikanske delstaten California. Foto:Shmuel Thaler,Ap

Luksusprostituert kobles til nytt dødsfall etter Google-drapet

To måneder før politiet mener den prostituerte kvinnen forlot Google-sjefen med en heroinoverdose, led kjæresten hennes samme skjebne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dødsfallet granskes nå på nytt av politiet, melder nyhetsbyrået AP. Etterforskerne går blant annet igjennom en panikkartet telefonsamtale som Alix Tichelman (26) hadde med alarmsentralen 911 den kvelden kjæresten Dean Riopelle (53) døde.

Hun er siktet for uaktsomt drap etter at Google-sjefen Forrest Timothy Hayes (51) døde på sin 50-fot store luksusyacht i Santa Cruz i California i november.

Et overvåkningskamera montert inne i båten viser hvordan Hayes lider og mister bevisstheten. Men Tichelman gjorde ingenting. Hun hjalp ham ikke og ringte heller ikke etter ambulanse. Hun skal i stedet ha samlet tingene sine, drukket opp et glass med vin før hun dro ned persiennen i vinduet og forlot stedet. På vei ut tråkket hun over hans døde kropp.

Tror hun ville rømme

Hun ble aldri siktet etter dødsfallet til kjæresten Riopelle.

– Personene i begge disse sakene døde av en overdose heroin, så det er en rekke forhold vi vil se nærmere på for å forsikre oss om at vi ikke har oversett noe, sier Shawn McCarty i Milton-politiet til AP.

Det er ikke kjent for lenge Tichelman har arbeidet som prostituert, men ifølge politiet skal hun ha hatt mange klienter i Silicon Valley, hvor flere av verdens største teknologiselskaper holder til. Etterforskningen har avdekket at hun søkte på nettet etter tips om hvordan man kan forsvare seg etter å ha satt en dødelig dose med heroin.

Politiet mistenker også at hun var i ferd med å forlate delstaten og kanskje også USA.

Døde etter krangel

I september i fjor ringte Alix Tichelman til politiet og hevdet at Dean Riopelle hadde kastet henne i bakken. Da politiet kom til stedet forklarte imidlertid Riopelle at de hadde vært på klubben han eier, Masquerade, hvor kjæresten hadde begynt å stagedive toppløs etter å ha inntatt piller og alkohol. Riopelle hadde da tatt henne med hjem.

Han fortalte også at Tichelman hadde truet med å ringe politiet og si at han banket henne – noe en nabo kunne bekrefte overfor tjenestemennene. Siden Tichelman hadde bitt kjæresten i en finger, endte saken med at hun ble siktet for husbråk.

Mindre en to uker senere ringte Tichelman til politiet og sa at kjæresten Riopelle hadde tatt en overdose. I telefonsamtalen opplyste hun at kjæresten hadde inntatt piller og alkohol. Riopelle døde på sykehus en uke senere og i obduksjonen ble det konkludert med at han døde som følge av en overdose med heroin, smertestillende og alkohol.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder