ANKLAGER: Hizbollahs leder Hassan Nasrallah hevder at det var Saudi-Arabia som sto bak selvmordsangrepet mot Irans ambassade i Beirut i forrige måned. Foto: Reuters/NTB scanpix

Anklager Saudi-Arabia for bombeattentat

Det var Saudi-Arabia som sto bak selvmordsangrepet mot den iranske ambassaden i Beirut nylig, hevder Hizbollahs leder Hassan Nasrallah.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

25 mennesker ble drept i bombeattentatet 19. november. Abdullah Azzam-brigadene, en gruppe med bånd til terrornettverket al-Qaida, tok i en kunngjøring på seg skylden.

- Denne gruppens leder er saudiarabisk og jeg er overbevist om at den har bånd til saudiarabisk etterretning. De instruerer slike grupper flere steder i verden, sier Nasrallah i et intervju med OTV i Libanon.

Ifølge Hizbollah-lederen var angrepet mot den iranske ambassaden i Beirut hevn for Irans støtte til president Bashar al-Assad i Syria.

Betale prisen

Saudi-Arabia støtter på sin side de syriske opprørerne, som var under hardt press fra syriske regjeringsstyrker i dagene før bombeattentatet i Beirut.

- Saudi-Arabia vil at Iran skal betale prisen for at deres egne planer i regionen går i vasken, sier Nasrallah.

- Saudi-Arabia ønsker å framstå som leder for den arabiske og muslimske verden. De vil at alle regjeringer i den arabiske og muslimske verden skal følge deres ordrer, sier han.

Forsvarer Libanon

Nasrallah bekrefter at Hizbollah har sendt soldater over grensa til Syria, for å komme Assads styrker til unnsetning.

- Dersom Syria faller i hendene på disse væpnede gruppene, hvordan vil Libanons framtid da se ut, spør han.

- Vi dro til Syria for å forsvare Libanon, sier Nasrallah, som avviser at det var ledelsen i Teheran som beordret dem.

- Det var ingen iransk beslutning som fikk oss til å dra til Syria. Dette var vår beslutning, og vi informerte våre brødre i Iran om den, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder