ENIGE: Dominique Strauss-Kahn og stuepiken Nafissatou Diallo, som har anklaget ham for overgrep, kommer ifølge en kilde til å inngå forlik. Foto: AP Photo / NTB Scanpix

- Strauss-Kahn vil inngå forlik med stuepike

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn og stuepiken som har beskyldt ham for seksuelle overgrep, skal ha blitt enige om å inngå forlik.

Artikkelen er over syv år gammel

De to er enige om en foreløpig avtale om å inngå forlik, skriver avisa New York Times med henvisning til opplysninger fra ikke navngitte kilder. Også kilder nyhetsbyrået AP har vært i kontakt med bekrefter dette.

Bakgrunn: Stuepiken saksøker Strauss-Kahn

Strauss-Kahn (63) og stuepiken Nafissatou Diallo skal angivelig møte i en domstol i New York i neste uke. Hvor stor erstatning Diallo vil få, er ikke kjent.

Diallo anklaget i fjor Strauss-Kahn for å ha forgrepet seg på henne på et hotellrom i New York. Franskmannen var da sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), og mange mente han hadde gode sjanser til å bli Frankrikes neste president.

Siktelsen i straffesaken mot ham ble frafalt, men Diallo anla i stedet sivilt søksmål. I kjølvannet av saken er Strauss-Kahn blitt anklaget for flere lignende forhold i Frankrike.

Straffesaken gikk i stampe fordi etterforskningen har vist store sprik i Diallos forklaring.

I hjemlandet er han fortsatt siktet for «grov hallikvirksomhet i en organisert gjeng». Anklagen har bakgrunn i påstander om at Strauss-Kahn sammen med medsammensvorne har organisert sexfester med prostituerte.

Etter at stuepiken sto fram med sin historie har også andre kvinner anklaget Strauss-Kahn for overgrep. Den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon anmeldte i begynnelsen av juli Strauss-Kahn for voldtektsforsøk. Anmeldelsen gjelder en sak fra 2003, da Banon skulle intervjue ham i en leilighet i Paris.

Strauss-Kahn selv avviser alle anklager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder