ENDELIG HJEMME: Marte Deborah Dalelv (t.h.) klemmer sin mor Evelyn Dalelv i det hun ankommer Sandefjord lufthavn Torp onsdag formiddag. Foto: SCANPIX

Marte Dalelv tilbake i Norge

Marte Dalelv, som ble benådet i Dubai, ankom onsdag formiddag Torp Sandefjord Lufthavn.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ved ankomst fortalte hun pressen at hun synes det er godt å endelig være hjemme.

- Det er litt emosjonelt. Det har vært en lang og slitsom tur. Nå skal vi hjem og roe ned, sier hun ifølge NTB.

Tirsdag formiddag fikk 24-åringen utereisevisumet hun trengte for å komme seg ut av Dubai, i tillegg til passet. Natt til onsdag forlot hun landet.

6. mars ble Dalelv arrestert og fengslet etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Hun ble også fratatt passet sitt, og har dermed vært fanget i emiratet i nesten fem måneder. Mandag ble hun benådet av emiren i Dubai.

BAKGRUNN: Slik ble Marte reddet fra fengselsdommen

Artikkelen fortsetter under bildet.

GLADE: Marte Deborah Dalelv (t.v.) holder hånden til sin mor Evelyn Dalelv i det hun ankommer Sandefjord lufthavn Torp onsdag formiddag. Foto: SCANPIX

Saken fikk stor oppmerksom internasjonalt etter hun ble dømt til 16 måneders fengsel. Den statseide avisen The National meldte tirsdag at årsaken til at Dalelv ble dømt, var at hun trakk voldtektsanmeldelsen og erkjente at det var en falsk forklaring. Derfor ble hun dømt for alkoholpåvirkning og sex utenfor ekteskapet.

- Jeg fikk råd fra min tidligere arbeidsgiver, Al Mana, om at det ville være lurt å gjøre. Min sjef sa at jeg ville komme mye lettere ut av det, fordi det er veldig vanskelig å få noen dømt for voldtekt her. Det er den største feilen jeg har gjort. Det var utrolig dumt av meg, men det var altså det jeg ble rådet til, sa hun til Aftenposten om saken.

Dalelv framholdt senere i retten at hun faktisk ble voldtatt. Mannen hun anklaget, som også ble dømt i saken, ble også benådet av emiren.

REISEKLAR: Marte Dalelv (24) fotografert før avreise på rommet hun har bodd i de siste månedene ved Sjømannskirken i Dubai. Foto: Krister Sørbø/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder