LENKET TIL SENGEN: Keith Martin (42), som regnes som verdens feiteste mann, har bestemt seg for å slanke seg etter at vekten nådde 368 kilo. Foto: Solo Syndication

Verdens feiteste mann har ikke forlatt huset på ti år

Nå skal Keith på 368 kilo slanke seg

(VG Nett) Keith Martin (42) forteller om supersize-helvetet som har holdt ham fanget i eget hjem i over ti år.

  • Målfrid Bordvik

Keith Martin bosatt i Harlesden, nord for London, veier nå 368 kilo. Den forrige gangen han var ute av huset var 11. september 2001. Han husker dagen godt, siden det var da terroren rammet New York.

Det siste han gjorde var å besøke arbeidsledighetssenteret, hvor han slet med å komme seg opp trappene.

- Siden har jeg vært arbeidsufør fordi jeg ikke har vært i stand til å jobbe, selv om jeg gjerne skulle ha gjort det.

Til avisen People forteller han hvordan han nå planlegger å endre livet sitt - for å kunne redde livet og komme ut av depresjonen.

- Jeg hater å være den feiteste mannen i verden, men det har vært oppvekkeren jeg trengte. Nå er jeg fast bestemt på å bli kvitt denne vekten, sier han.

Må kutte 18.500 kalorier daglig

Legene har sagt at han å kvitte seg med halve vekten før de vil gi ham en slankeoperasjon.

Martins daglige matinntak består normalt av 20.000 kalorier, nær ti ganger den anbefalte mengden. På menyen står pizza, kebab, kinamat og hamburgere - hver eneste dag. I tillegg spiser han smørbrød, sjokolade, potetgull, godteri og kjeks - som han skyller ned med flere liter brus og kaffe.

Nå som han desperat prøver å kvitte seg med overvekten, må Martin klare seg med magre 1500 kalorier daglig, det vil si fire skiver brød og ett mikrobølgeovn-måltid.

Vil bare kunne sitte normalt

- Jeg vil gjerne være så tynn som jeg var i min ungdom, men det jeg virkelig ønsker er å kunne sitte komfortabelt i en vanlig stol, sier han til People.

Martin har vært sengeliggende siden i fjor høst og bruker mesteparten av tiden fremfor TV-en i huset som han deler med sine to søstre. Sykepleiere ser til ham flere ganger i døgnet, og legene må komme på hjemmebesøk siden Martin ikke klarer å forflytte seg fra sengen.

Han forteller at overspisingen begynte allerede i tenårene.

- Jeg ønsker bare å være lykkelig, uten å trenge mat for å gjøre meg lykkelig. Drømmen er å kunne ta Border collien Shyanne med på en tur.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder