DØMT TIL DØDEN: Askari Abdullah Muhammad har tilbrakt mesteparten av livet på dødscellen i fengselet i Florida. Foto: Ap

Dømt til døden for 39 år siden - henrettet i natt

Etter flere runder i det amerikanske rettssystemet ble Askari Abdullah Muhammad (62), også kjent som Thomas Knight, henrettet med giftinjeksjon.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det skriver Miami Herald natt til onsdag, norsk tid.

Henrettelsen skjer nesten fire tiår etter at han fikk sin første dødsdom. I 1974 tok han livet av ekteparet Sydney og Lilian Gans etter først å ha kidnappet dem og tvunget paret til å ta ut 50.000 dollar fra en bank. De ble senere funnet henrettet i skogen. Året etter ble Muhammad dømt til døden.

Stakk i hjel fengselsvakt

Da han i 1980, fem år senere, satt på dødscellen fikk han besøk av sin mor. En 42 år gammel fengselsvakt nektet ham imidlertid møtet og utfallet ble fatalt. Muhammad ble så provosert at han stakk vakten til døde med en kvesset skje, skriver Huffington Post.

Den opprinnelige dagen for henrettelsen, 3. mars 1981, ble utsatt fordi Muhammad anket.

- Hvordan kan dere henrette meg når rettssaken for drapet på vakten ikke en gang har startet? spurte Knight ifølge Miami Herald.

Mareritt for familien

Historien videre er komplisert, spesiell og preget av en lang rekke anker og kjennelser rundt dommen. Dødsdommen ble først reversert i 1987 før han igjen ble dømt til døden i 1996.

I 2012 ble avgjørelsen forkastet på grunn av formelle feil ved saken, men senere ble dette omgjort igjen. Så sent som på mandag ble siste ord sagt og forsvarets innsigelser ble ikke tatt til følge.

- Det er synd for familien som har måttet gå gjennom dette marerittet i så mange år, sier drapsetterforsker Greg Smith til Miami Herald.

- 40 år er et helt liv for barna til de som var nær Gans-familien og fengselsvakten, sier han videre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder