MILITÆR TRENING: Presidenten går inn for at USA skal gi militær trening til syriske opprørere. Foto: Kevin lamarque /Scanpix,

Obama vil trene syriske opprørere

President Barack Obama går inn for at USA skal gi militær trening til syriske opprørere, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

Camilla Bergland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er Dana Shell Smith, som er presidentens kandidat til å bli ny ambassadør til Qatar, som sier at administrasjonen går inn for å støtte et slikt treningsprogram for de moderate opprørerne i landet i regi av Pentagon. Lovforslaget skal nå ligge i Senatet.

– Min oppfatning er at administrasjonen vil gå tillate å gi trening og utstyr til den moderate opposisjonen, sa Smith i en senatshøring onsdag.

Omstridt valg

Mens borgerkrigen raser videre i Syria, ble det i forrige uke gjennomført valg. Presidenten Bashar al-Assad vant valget med 88,7 prosent av stemmene, opplyser nasjonalforsamlingens president. Presidentvalget sikret Bashar al-Assad en tredje sjuårsperiode som leder i det borgerkrigsherjede landet.

På grunn av borgerkrigen i landet ble det bare avholdt valg i områder regimet kontrollerer. I over 60 prosent av landet var det derfor umulig å holde valg. Flere har reagert på valget.

- En tragisk farse, sier Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius om valget.

- Syrere som er i områder som kontrolleres av den syriske regjeringen, har valget mellom Bashar og Bashar. Denne mannen er blitt beskrevet av FNs generalsekretær som en forbryter, sier Fabius.

VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder