400 migranter reddet fra kantret fiskebåt

25 er bekreftet omkommet

400 migranter skal være reddet og 25 er bekreftet omkommet  etter at en overfylt fiskebåt kantret utenfor Libya onsdag ettermiddag.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Den italienske kystvakten sier rundt 400 migranter er reddet, melder nyhetsbyrået AP. Samtidig er 25 personer bekreftet omkommet.

Redningsarbeidet pågår fortsatt, og sju båter er involvert i søket etter savnede.

Ifølge de overlevende skal det ha vært mellom 400 og 600 mennesker om bord fiskebåten som kantret, skriver AP.

Tidligere ble det meldt at så mange som 700 mennesker kan ha vært om bord.

Kantret

Båten sendte ut nødsignal etter å ha havnet i vanskeligheter utenfor kysten av Libya onsdag ettermiddag. Redningsfartøyene Dignity One fra Leger Uten Grenser og irske Le Niamh rykket ut til stedet. Da fartøyene kom fram, flyttet migrantene om bord seg til den ene siden av fiskebåten, som dermed kantret.

De krysset Middelhavet: Les historien til brødrene Amir og Abrar

Nawal Soufi, en arabisktalende italiener fra Sicilia som ofte blir kontaktet av migranter i havsnød, forteller at hun fikk en telefon tidligere onsdag om at en båt med 600 personer om bord var i vanskeligheter.

– Sannsynligvis er dette den samme båten, sier den italienske kystvaktens talsmann Filippo Marini.

Den irske marinen, som deltar i redningsaksjonen, sier til BBC at den frykter «store tap av menneskeliv». Ifølge kanalen skjedde forliset 25 kilometer fra den libyske kysten.

Leger Uten Grenser skriver på Twitter at det er bekreftet mange omkomne, men de kan ikke gi mer informasjon enn det på dette tidspunktet.

Flyktningkrise

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har mer enn 2.000 migranter så langt i år druknet i forsøket på å ta seg fram til Europa over Middelhavet i skrøpelige og overfylte farkoster.

Les også: EU-plan skal stoppe båtflyktninger

Hittil i år har det ankommet minst 150 000 migranter til Europa over Middelhavet, cirka dobbelt så mange som i fjor. I samme periode er antallet omkomne mer enn doblet.

Regjeringen bestemte i april i år at Norge skulle sende et skip til Middelhavet for å delta i Operasjon Triton. Også en redningsskøyte er en del av det norske bidraget.

Les også

Mer om

  1. Libya
  2. Flyktningkrisen i Europa

Flere artikler

  1. Opptil 200 fryktes omkommet i forlis i Middelhavet

  2. Ny flyktningbåt har forlist i Middelhavet – flere har druknet

  3. Fem menn siktet for drap på 200 flyktninger

  4. Hundre migranter fryktes omkommet etter båtvelt

  5. Pluss content

    Dødehavet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder