FERDIGBEHANDLET: En domstol i Rangoon har behandlet den burmesiske fredsprisvinneren Aung San Suu Kyis ankesak. Foto: AFP

Rettssaken mot Suu Kyi inne i siste fase

(VG Nett) Den avsluttende delen av rettsaken mot den burmesiske demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi ble gjenopptatt fredag.

  • Marthe Haugdal

Artikkelen er over ti år gammel

Aung San Suu Kyis forsvarere møtte i retten i Burma fredag for å avslutte argumentasjonen for at nobelprisvinneren skal løslates, ifølge NTB.

Suu Kyi ble arrestert og risikerer fengsel etter at en amerikaner tok seg inn i huset hennes i mai. Opposisjonslederen er tiltalt for å ha brutt betingelsene for husarresten hun er idømt.

Selv insisterer Suu Kyi på at hun ikke har gjort noe galt.

Les også:Burma lover løslatelse av politiske fanger

Men menneskerettighetsorganisasjoner tror ikke at Suu Kyi vil få en rettferdig behandling.

- Vi er optimistiske fordi våre argumenter er basert på solid rettslig grunn, sier demokratiforkjemperens advokat Kyi Win.

- Vi har loven på vår side, men vi vet ikke om dommerne er på vår side, legger han til.

Suu Kyi har siden 1989 sittet mer enn 13 år i husarrest i sitt hjem i Rangoon. Militærjuntaen har styrt landet siden 1962, selv om Suu Kyi og Den nasjonale demokratiliga (NLD) vant valget i 1990.

- Femårsfristen for å holde noen innesperret uten lov og dom var i ferd med å løpe ut, og juntaen brukte hendelsen som et påskudd for å kunne arrestere henne, sa Kjell Magne Bondevik, leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, til NTB tidligere i uken

Burmesiske myndigheter har gitt ambassaderåd Anne Lilløren tillatelse til å være til stede under rettsmøtet i Rangoon.

- Det er positivt at den norske ambassaden blir representert, men det har begrenset verdi. Vi må ikke glemme at hele rettssaken er en farse, og militærjuntaen gjør som de vil, påpekte Bondevik.

Det er usikkert når avgjørelsen faller.

Les også

Mer om

  1. Myanmar

Flere artikler

  1. Angrer ikke på svømmeturen i Burma

  2. Bondevik vil gi Suu Kyi arbeidsro

  3. Rettssaken mot Suu Kyi trekker ut

  4. Amerikansk senator møtte juntaleder i Burma

  5. - Aung San Suu Kyi ikke lenger i husarrest

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder