SKAL SAMARBEIDE: Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai og president Robert Mugabe skulle samarbeide om ny grunnlov i landet. Det har ikke gått så bra så langt. Foto: Reuters

Tsvangirai ber om hjelp mot Mugabe

Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai ber om hjelp fra landene i regionen for å løse den nyeste konflikten med president Robert Mugabe.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Tsvangirai fløy til Mosambik tirsdag for å be andre ledere i det sørlige Afrika om å gripe inn etter at han for fire dager siden brøt samarbeidet med Mugabe.

Bak konflikten ligger uløste konflikter om viktige stillinger i regjeringen og arrestasjonen av medlemmer av Tsvangirais Bevegelse for demokratisk endring (MDC), blant dem hans rådgiver Roy Bennett.

MDCs regjeringsmedlemmer boikottet et møte tirsdag med Mugabe og møttes i stedet separat i Harare mens Mugabe ledet det ukentlige regjeringsmøtet med medlemmene av hans parti ZANU-PF.

I tillegg til Mosambiks president Armando Guebuza, skal Tsvangirai også møte Joseph Kabila fra Kongo og Angolas president José Eduardo dos Santos.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder