KANDIDAT: Den amerikanske politikeren Fred Thompson, som kjemper for å bli nominert som det republikanske partiets kandidat ved presidentvalget neste år, spiser popkorn underveis til en flytur. Ifølge avisen Washington Post har Thompson fløyet USA rundt i et fly han har fått låne av en støttespiller som flere ganger er straffedømt for narkotikaforbrytelser. En talskvinne sier Thompson ikke har kjent til dette. Foto: REUTERS

Presidentkandidat med tvilsom flybruk i USA

Den amerikanske presidentkandidaten Fred D. Thompson har reist USA rundt i et privatfly han har lånt av en narkodømt forretningsmann. Mannen er svært aktiv i Thompsons valgkamp, skriver The Washington Post.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Thompson skal selv ha utpekt Philip Martin til å samle inn penger for ham til bruk i kampen om det republikanske partiets nominasjon. Martin ble i 1979 funnet skyldig i salg av rundt fem kilo hasj, og innrømmet i 1983 at han hadde solgt kokain.

- Thompson pekte ut Philip Martin til å skaffe til veie «såkornpenger» til kampen for å vinne makten i Det hvite hus. Han er en av fire likestilte ledere for valgkamparbeidet, og med i en gruppe som kalles «grunnleggerne», het det på The Washington Posts nettsider søndag.

- Senator Thompson har helt til i dag vært uvitende om disse tingene. Phil Martin har vært en venn av senatoren siden midt på 1990-tallet, og vennskapet består fortsatt, sier Thompsons talskvinne Karen Hanretty til avisen.

Fred Thompson ligger ifølge en meningsmåling i ukemagasinet Newsweek på andreplass i kampen om den republikanske nominasjonen. Med en oppslutning på 15 prosent ligger han klart bak Rudy Giuliani, men et hestehode foran John McCain og Mitt Romney.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder