TIDDELIBOM: Bildet viser kraftig snøfall i en gate i Los Angeles. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Snø i Los Angeles: - Folk visste ikke hva det var

Samtidig som det ventes varmerekorder i Sør- Norge og Vestlandet har snøen falt i solrike California.

Snø er nok ikke det første ordet som renner en i hu når man tenker på Malibu. Man tenker nok heller på badebukse og bikini. Men gårsdagen var ikke som andre dager i California, da falt nemlig snøen i deler av den amerikanske delstaten hvor den sjelden faller.

Les også: Stor snøskredfare i Nord-Norge

En kvinne i Pasadena sør for Los Angeles måtte ifølge LA Times få forklart hva det hvite var som falt ned fra himmelen. Fra tilreisende Xavier Bias, som opprinnelig er fra østkysten hvor man er vant til litt snø.

– Folk visste ikke hva det var. Så jeg måtte si: Vel, dette er snø.

En rekke byer i og rundt Los Angeles opplevde snø, som svært sjelden blir utsatt for vinterfenomenet. Det var imidlertid ikke fare for brøytekanter, snøen smeltet etter noen få strakser, skriver LA Times.

SNØ I LAS VEGAS: Byen, kjent for sine mange casinoer, fikk også en god del snø i går. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

Senere førte imidlertid snøen til problemer og førte til stengning av Interstate 5, lenger sør i California.

– Dette er antakelig det kaldeste stormsystemet jeg har sett noen gang i California, sier meterolog David Sweet ved det nasjonale værsenteret i Oxnard.

En annen meteorolog ved samme senter fikk så mange henvendelser at han måtte sende ut følgende melding:

– Korrekt, det er snø! Mye forvirring i dag, skrev han fra senterets Twitter-konto.

Sist gang det snødde i sentrum av Los Angeles var så langt tilbake som i 1962, mens det falt litt i deler av byen i 2007.

Samtidig som dette merkelige hvite faller fra himmelen i Los Angeles er det ventet en svært mild værtype på våre kanter i helgen.

Som VG skrev i går er det ventet 30 grader temperaturøkning på Finnmarksvidda på et døgn, og ifølge Meteorologisk institutt kan varmerekorder slås i både Sør- og Nord-Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder