Fire døde etter boligblokk-kollaps i Russland

UTENRIKS

Det foregår en desperat leting etter overlevende i den russiske byen Magnitogorsk, etter at en gasseksplosjon førte til delvis kollaps i en høyblokk.

Publisert: Oppdatert: 31.12.18 14:22

Så langt er 19 personer reddet ut fra høyblokken. Fire personer er bekreftet omkommet, melder det statlige russiske nyhetsbyåret Ria Novosti.

De lokale myndighetene har bekreftet at kollapsen ble utløst av en gasseksplosjon. Like før 14.00 norsk tid er 35 mennesker fortsatt savnet, men det er ikke bekreftet om noen av disse var inne i bygningen da den kollapset. Fem mennesker er så langt brakt til sykehus, en av disse med kritiske skader.

– Sjansene for å finne noen i live i ruinene minsker naturlig nok jo lenger tid det går, sier direktør i det russiske helsedepartementet, Veronika Skvortsova.

Russlands president Vladimir Putin har selv reist til Magnitogorsk, ifølge russisk media.

Det bor 120 mennesker i den 10 etasjer høye bygningen, ifølge nyhetsbyrået TASS. 48 leiligheter har fått skader etter kollapsen, som skjedde i 06.00-tiden lokal tid.

Mange beboere lå da fortsatt og sov. Et vitne forteller til russiske RT at hun våknet opp av et smell, og at alle vinduer i leiligheten var knust. En hel seksjon av bygningen skal være rast.

469 redningsarbeidere er satt inn for å lete etter savnede, ifølge statlige medier. Samtidig jobber russiske myndigheter med å skaffe midlertidig losji til beboerne som er påvirket av kollapsen, og med å isolere resten av bygningen. Det er for øyeblikket rundt 17 minusgrader i området.

Magnitogorsk ligger i Tsjeljabinsk-regionen midt i Russland, nær grensen til Kasakhstan.

Her kan du lese mer om