KATASTROFEOMRÅDE: Stranden i Phuket etter flodbølgen. Foto: Reuters

Sønnen forsvant i vannmassene

(VG Nett) Tom Westgaard og kona Rigmor løp for livet fra flodbølgen da de oppdaget at sønnen og kameraten hans var forsvunnet i vannmassene bak dem.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Vi møtte guttene på stranda. Plutselig oppdaget vi at det var veldig lavvann. Etter 10 minutter var det enda mer ekstremt. Det var så lite vann at korallrevene ble tørrlagt. Lokalbefolkningen sa de aldri hadde sett slikt før. Vi løp utover for å fotografere, og det var jo det dummeste vi kunne ha gjort, sier Tom Westgaard til VG Nett.

Forsvant

- Vannet begynte å fosse innover som en kraftig elv. Vi løp alt vi greide innover og oppover stranda. Innerst hoppet vi over en mur. Kona og jeg løp foran, guttene etter. Da vi hadde kommet over muren, snudde vi oss, og så at guttene hadde forsvunnet bak oss, forteller han.

Han sier at det ikke var noe ekteparet kunne gjøre, men at de bare måtte fortsette å løpe oppover.

- Vi kom oss opp på en høyde, og satte oss ned der. Da vannet gikk tilbake, gikk jeg ned for å lete etter dem, men lokalbefolkningen ropte at det kom en ny bølge, så jeg måtte bare løpe tilbake opp igjen. Det skjedde tre ganger. Vi var nesten i sjokk, sier Westgaard.

- Jeg så kropper som fløt rundt i vannet.

Gledestårer

Han sier at han og kona etter hvert gikk opp på toppen av den lille høyden for å se hva som skjedde.

- Plutselig kom ungdommene oppover mot oss. Det ble omfavnelser og gledestårer, sier Westgaard.

Han sier at sønnen hadde brukket både tærne og hadde brudd i en kneskål, og at han måtte til sykehuset i Phuket. Søndag ettermiddag ble han utskrevet.

- De er sprekere enn oss og hadde klatret opp på en mur. Mens de satt der så de 17-18-åringer som forsvant i vannmassene. De så også en baby som forsvant. Det var grusomt! sier Westgaard.

Norsk møtested

Søndag kveld var han på det norske hotellet og restauranten "2 Vikings" som er blitt et treffsted for nordmenn i Phuket.

- Jeg er helt skjelven. Det har vært en tøff dag, sier Tom Westgaard som tilbringer to måneder hver vinter i Phuket sammen med kona.

Sture Moen er en av de to nordmennene som driver "2 Vikings". Selv var han ikke på stranda da flodbølgen kom, men har fått høre mange historier i løpet av dagen.

- En god del nordmenn har vært samlet her i dag. Vi ligger 3-400 meter fra stranda, så det oppleves som trygt her, sier Moen.

Han sier at sjømannsprestene som er på vei til Phuket vil komme til restauranten mandag formiddag for å snakke med nordmennene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder