KATASTROFE: Skadede turister bæres bort på båre på øya Phi-phi. Foto: AFP/ITV

200 bungalower vasket bort

(VG Nett) -Jeg frykter det er mange døde utenlandske gjester, sier eieren av flere hoteller på øya Phi-Phi i Andamen-havet utenfor Thailand.

  • Geir Terje Ruud
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

200 bungalower og to leilighetshoteller skal være jevnet med jorden, på øya utenfor kysten der Phuketb og Krabi er noen av de mest kjente stedene. Totalt er det meldt om flere hundre døde i Thailands turistområder. Flere 1000 er skadet.

Frykter mange døde

Mange av øyene er fortsatt uten kontakt med fastlandet. Hvordan situasjonen er der, er helt uviss.

- Jeg frykter at mange utenlandske gjester er savnet på havet og at mange av mine ansatte også er døde, sier Chan Marongtaechar til nyhetsbyrået AP.

Marongtaechar eier blant annet PP Charlie Beach Resort og PP Princess Resort på Phi-Phi, kjent blant annet fra filmen "The Beach" med Leonardo diCaprio.

Tusener døde

Telefonnettet til øya er ødelagt, så Marongtaechar, som er i Bangkok, har ikke full oversikt over hvor alvorlig situasjonen er etter den verste naturkatastrofen som har rammet området på mange år.

Tusener er bekreftet døde, kanskje kan dødstallene nærme seg titusener når det er full oversikt over herjingene fra jordskjelvet og flodbølgene i Indonesia, Thailand, Malaysia, India, Sri Lanka, Maldivene og kanskje ytterligere noen land.

Ennå er det ikke rapportert om døde fra Burma og Bangladesh, lenger inn i bukta mellom Thailand og India.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder